Oct 31, 2008

Teknik yg menjadikan kete kepade kete mainan…

Hohoho… semalam… aku terjumpe teknik yg menarik nie… sblm nie… pnh jumpe gakkk… tp.. blur ar… xtau pape… zero… hohoho… so aku la try arr… senang kaw2… so… aku nak kongsi dgn korang… cm ne nak wat…

1) Letak seketul gambar kete yg korg suke…oleh sbb… aku slalu gak jumpe rx8 nie(yg aku jumpe warne merah) kat tunas manje depan shell… bkn slalu ar… tiap kali aku g sane… komfrem jumpe… so… letak gambar…

2)Mule2… select bumper depan smpi sblm tayar… gune rectangular marquee tool… kat pallet blah kiri gambar 2…so…select blah depan kete… pastu… tekan crtl+T.. akan jadik gambar dibawah…


3) Pastu… kemekkan depan kete 2… sampai secukup rase… pas2… tekan enter… so… jadik la tang depan mcm yg ko tgk kat bawah nie…



4) blum abes lg… Yg 2 depan jerk siap… wat blah tgh kete plak… mcm yg td gak… select tgh kete lak…pki tool yg td gak… pas2 ctrl+t… mcm gambar di bawah…


5) So.. kemekkan gak… gune cursor… klu x cukup kemek… kemek jerk lg… bukan kene bayar pong…klu terlebih kemek…


6)
the last part… blakang kete plak… select blakang kete… gune tool yg same gakk…


7)
Kemekkan lg… kemek jgn x kemek… brp byk kemek da…


8) Last skali…gabungkan sume bahagian kete… jadik la…. Jeng3x…

Ni… kete sebenar…

Ha… yg nie… kete maenan… dah jadikkk… hohoho…=>

hah... yg nie lak.. aku try kat kete laen...

So… selamat mencube…

8 comments:

CatlinaFly said...

cool!student lagi ke?(sy lum bc abis entry u kat bwh2 ni :)

DFET said...

gud effort ni.. siap ade tutorial lg.. bley la beat ak pasni?hehe so ko byk kekurangan tok kasi interaktif n kecerian pd blog ni.. tgk example pd blog ak.. then nak tanye pape just text k.. if ade idea or something new sahre2 la k.. keep it up!

sh said...

catlinafly >> a'ah student lg... mggu dpn nak final xm... hohoho...

dfet >> wokeh bro... thanx...

bell said...

menarik. ;)

DFET said...

cek sinar harian 8nov

Vava.Voom said...

sh.. aku tag ko.. silabaca kat blog aku neh! sila buat..bye~

Adian said...

wahh rajinnye wat tutorial photoshop neh! haha

[S]itie [B]Um [B]Um said...

wah!!

Klik Iklan Di Bawah