Oct 28, 2009

KESAKITAN DAN PENDERITAAN

SATU PENJELASAN TERBAIK KENAPA ALLAH MEMBERI KESAKITAN DAN
PENDERITAAN
SEPERTI YG TELAH KITA LIHAT:

ADA SEORANG LELAKI PERGI KE KEDAI GUNTING RAMBUT UTK
MENGGUNTING RAMBUT
DAN JANGGUTNYA. APABILA BARBER ITU MEMULAKAN TUGASNYA,
MEREKA PUN
BERBORAK DAN BERCAKAP MENGENAI BYK PERKARA.TAPI BILA MEREKA
MULA
BERBICARA MENGENAI ALLAH,BARBER ITU PUN BERKATA,'' SAYA TAK
PERCAYA
ALLAH ITU WUJUD.''

''KENAPA KAMU KATA BEGITU?'' TANYA SI LELAKI TADI.

'' CUBA KAMU KELUAR DI TGH JLN ITU DAN TUNJUKKAN PD SAYA
BAHAWA ALLAH
ITU WUJUD. KALAU BETUL ALLAH WUJUD,KENAPA RAMAI SGT ORG
SAKIT KAT LUAR
TU?KENAPA MASIH ADA KANAK2 YG TERBIAR? KALAU BETUL ALLAH
WUJUD,DAH TENTU
TIADA KESAKITAN DAN KEPERITAN HIDUP DLM DUNIA NI. SAYA X
DPT B AYANG KAN
ALLAH YG MAHA PENY AYANG BOLEH MEMBENARKAN SEMUA INI
BERLAKU''.

SI LELAKI ITU PUN BERFIKIR SEJENAK. TAPI DIA TIDAK MEMBERI
SEBARANG
JAWAPAN KERANA TIDAK MAHU MEMULAKAN PERTENGKARAN. SELEPAS
BARBER ITU
MENGHABISK AN TUGASNYA, SI LELAKI TADI PUN PERGI.

SELEPAS BEBERAPA LANGKAH,SI LELAKI TADI TERNAMPAK SEORG
LELAKI BERAMBUT
PANJANG,SELEKEH, KOTOR DAN JANGGUT TIDAK TERURUS. SI LELAKI
TADI PUN
BERPATAH BALIK DAN PERGI SEMULA KE KEDAI GUNTING RAMBUT
TADI DAN
BERKATA,'' KAMU TAHU TAK YG SBNRNYE BARBER JGK TIDAK
WUJUD?''

''KENAPA KAMU KATA MCM TU? SEDANGKAN SAYA BARU SAJE GUNTING
RAMBUT KAMU
TADI''.KATA BARBER.

''TIDAK!'' KATA SI LELAKI TADI.''KALAU BARBER WUJUD, DAH
TENTU TIDAK ADA
ORG YG BERAMBUT PANJANG TIDAK TERURUS DAN KOTOR SERTA
JANGGUT YG PANJANG
DAN KOTOR MCM LELAKI DI TEPI JALAN ITU''.

''AH!BARBER MMG WUJUD! LELAKI TU JADI MCM TU SBB DIA TIDAK
DTG PADA SAYA
UTK MENGGUNTING RAMBUTNYE!''.KATA BARBER.

''TEPAT SEKALI!''. KATA SI LELAKI TADI.

''THAT'S THE POINT!. ALLAH JGK WUJUD. ITULAH YG
TERJADI(KEPERITAN&PENDERITAAN) JIKA MANUSIA TIDAK
MENGINGATINYA DAN
KEMBALI PADANYA UTK MEMOHON PERTOLONGAN.''

Oct 21, 2009

Jangan kentut dihadapan GAY. AWAS!!

Seorang wartawan lelaki telah di tugaskan membuat liputan dan siasatan mengenai aktiviti kelab gay di Bukit Bintang. Dia di kehendaki menyamar sebagai gay. Wartawan itu dengan senang hati menggayakan pakaian dan cara seorang gay. Setelah seminggu mempelajari tingkahlaku dan gaya seorang gay, akhirnya pada malam minggu itu wartawan itu masuk ke kelab gay tersebut.

Wartawan itu dipasang dengan microphone n camera bersaiz kecil bagi merakam segala aksi dan aktiviti di kelab gay tersebut. Setelah masuk wartawan itu terus menuju ke bar utama dan memesan segelas bir. Dia hanya duduk sambil memerhatikan gelagat-gelagat gay di kelab tersebut. Ada yang menari dan ada yang duduk sambil berpeluk-pelukan sesama lelaki. Wartawan itu merasa geli geleman melihat tingkahlaku mereka.

"Hai...sorang ke bro", tiba-tiba wartawan itu di sapa.

"A'ah, saya tunggu kawan saya. Tak sampai-sampai lagi ni", kata wartawan itu separuh menjerit kerana kebingitan muzik di kelab itu.

Tiba-tiba wartawan itu berasa sakit perut. Rasa seperti ingin kentut sahaja.

"Muzik tengah kuat ni bolehlah aku kentut ni", bisik hati wartawan itu.

Wartawan itu pun melepaskan kentutnya. Satu demi satu. Berturut-turutan. Tiba-tiba muzik rancak itu berhenti kerana DJ nya ingin menukar ke lagu perlahan. Sementara proses pertukaran lagu itu kentut wartawan itu telah di dengari oleh gay-gay yg berhampiran dengan wartawan itu.

"Eh eh... ada dara lagi la kat sini", ujar salah seorang gay di situ sambil memandang wartawan itu.

"A'ah lah... kat depan kita ada dara", ujar yang lain pula.

Semua gay di situ telah pergi mendapatkan wartawan itu. Semua wajah mereka menunjukkan keghairahan nafsu yang ketara.

"Saya bukan dara lagi la", ujar wartawan itu.

"Kalau dah tak dara kenapa kentut. Kuat lak tu. Sempit tuu...", ujar salah seorang gay itu.

Tergamam wartawan itu. Akhirnya dirinya di noda secara bergilir-gilir oleh pengunjung kelab gay itu. Menangis teresak-esak wartawan itu. Akhirnya nikmat kentut sudah tidak akan dapat dirasai lagi sepanjang hidupnya.

Moral kepada lelaki : Jangan kentut dihadapan GAY. AWAS!!



Jun 20, 2009

Perlukah belajar tinggi2??

Aku tertarik dengan isu yg dikupas oleh Ape KeHalnye di tv9 yg dipengacarakan oleh Shamsul Ghau2 dan Mr. Os pade ari ini. Rancangan yg bersiaran setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad pukul 10 pg ini telah berbincang mengenai banyak topik yg agak menarik.

Disini aku nak berbincang mengenai tajuk yg diutarakan pade 12 jun ari jumaat iaitu menyentuh mengenai pelajaran. Yg menyebabkan aku tertarik dgn siaran kali ni adelah kerane aku sendiri seorg pelajar yg akan menamatkan pelajaran aku di peringkat ijazah tidak lame lagi. InsyaAllah. Doakan aku erk.

Perlukah belajar tinggi2??

Banyakgak sebab2 knp perlu belaja tinggi2 yg telah dinyatakan dalam rancangan ini.
Antaranye:

1) Peluang untuk mendapat perkerjan yg baek amat la tinggi jika belajar tinggi. Malah gaji yg diterime juga tinggi.

2) Org yg berilmu di hormati org laen. Banyak gakk gelaran yg di terime oleh org yg belaja tinggi nie antare nyer Dr. Prof san sebagai nyer. Malah darjat org yg berilmu adalah lebih tinggi di sisi Allah.

3) Malh, org yg berilmu tidak mudah ditipu oleh org laen

4) Tp yg lebih merisaukan aku org belaja tinggi nie HANTARAN pon TINGGI. Lagi tinggi belaja lagi tinggi la hantaran nyer. Btol ker??
Dan laen2 lagi.

Blaja tinggi2 sebenarnyer hanye lah untuk mendapat pengiktirafan selain mendapat ilmu. Periktirafan seperti segulung ijazah. Tp bagi aku, aku lebih percaya ilmu boleh diperoleh dari mane2 saja bukan hanye ade di pusat-pusat pengajian. Dalam internet pong banyak asalkan kite berusaha mencari nye pasti akan dapat.

Nak berperang kene la bersedia dari segala segi. Dari segi kekuatan, senjata, ilmu berperang dan macam2 lg. xkan berperang pergi dgn tangan kosong kot. Mati katak la name nyer.

Same la dgn bekerje. Nak bekerje perlu bersiap sedie setiap aspek ilmu, keterampilan, emosi dan macam2 lg. Nak wat pape pong kene ade ilmu.

Yg menambah tarikan adalah tetamu yg di jemput adalah Farah Norshikin seorg peguam, pengacara, sorg isteri dan juge bakal seorg ibu telah di tanye soklan yg aku tunggu2… hohoho…

Perempuan belaja tinggi2 pong dok masuk dapor gak.kan2?? Pe komen p’puan erk…


Jun 11, 2009

Antara Berjaya dan Kawen, Mane Dulu??

kawen!!

sape x nak kawen oii!!~
sape x nak kawen tue... rugi la...
x dpt rase salah satu nikmat dunie...
kan2??

br beberape ari lepas, ibu yg pergi menunaikan umrah phone
tau per ibu ckp kat kipas??
"ibu berdoa korg adek beradik cepat2 kawen"
"klu buleh esok gakk org nak kawen...tgh tggu org masuk minang la nie... "
lalala~

sebelum berangkat pergi umrah sempat gak kipas bg pesanan kat sepupu yg g skali..
"ko ade pape x nak aku doakan kat sne??"
"ko doakan jela aku dpt bini yg baik2 erk... x kisah la import ker..."

haha... di sini kipas ingin menimbulkan sbuah persoalan yg pernah diajukan pade kipas oleh seorg rakan.. lupe dah sape.. tp xpe, soklan die yg penting org x penting pong... hohoho...

antare berjaye dan kawen, mane harus didahulukan dulu??
knp berjaye?? kenepe tidak kerjaye??
lagi la klu lelaki...
ko nak bagi anak org makan per klu x de kerjaye hah??

kate org,
kawen dulu baru berjaye lagi elok..
baru la rase idup susah senang bersame..
buleh mengeratkan lagi..

tp
bagi kipas, kipas lg mengharapkan berjaye dahulu dr kawen..
salah satu sebab nye...
kipas x mau org yg kipas sayang susah semase
kipas maseh merangkak mengecapi kejayaan...
tp... kite hanye merancang... kan2??


so... bagi korg cm ner?? kawen dulu br nak berjaya??
or.. berjaye dulu baru nak kawen??


Jun 8, 2009

KiWi setiap hari..!


Now, kite cte sal kesihatan plak.. Ulun ada bace trivia sal buah KIWI.. Korang ske tak mam buah kiwi? Ulun ske sgt.. Sedap..! Ulun arap, pas bce trivia nie, korang akan mle ske makan buah kiwi n amalkan.. Ngee~

KAYA DENGAN VITAMIN C
SEBIJI BUAH KIWI = DUA BIJI OREN
Perlindungan penting utk mencegah demam dan selsema. Kandungan imunisasi yg tinggi bermakna anda kurang jatuh sakit. Setiap hidangan mempunyai 230% pengambilan harian vitamin C yg disarankan.

KAYA DENGAN PELBAGAI NUTRIEN
SEBIJI KIWI = SEBIJI MANGGA
Kandungan potassium yg tinggi baik untuk mengurankan tekanan darah tinggi dan membantu memulihkan saraf serta otot dengan pantas. Lain-lain nutrien dalam sebiji kiwi termasuk kalsium, fosforus, magnesium, selenium, zat besi, zink dan kuprum.

KAYA DENGAN FOLAT
SEBIJI KIWI = EMPAT BIJI PIC
Asid folik sangat penting sebelum dan semasa mengandung bg membantu tumbesaran janin. Ia juga diperlukan dalam menghasilkan kulit yg cantik dan sel darah.


KAYA DENGAN VITAMIN E
SEBIJI KIWI = EMPAT BIJI EPAL
Diperkaya dengan atoksidan spt polifenol dan karotin. Dengan menikmati kiwi, anda mempunyai perlindungan sewajarnya daripada kerosakan radikal bebas. Buah kiwi merupakan satu drp sumber vitamin E kurang lemak yg mana dikatakan berupaya membantu merendahkan tahap kolestrol dan tisu kulit yg rosak.

KAYA DENGAN FIBER

SEBIJI KIWI = TIGA BATANG SALERI
Pengambilan fiber sgt penting utk pembersihan dalaman, menigkatkan sistem penghadaman serta membantu kesihatan badan dan jantung.

Kesihatan, Mingguan Malaysia, 7 Jun 2009


Jun 5, 2009

Dah Macam Chipsmore...

chipsmore2...
Kejap ade... kejap xde...
nak kate sibuk pong...
kadang2 jerk sibuk...
ms laen..
dok rumah TIDO...
hohoho...

ulun jela slalu update...
TRIMAS bbyk erk ulun...
TRIMAS gak pade kipas susah mati yg slalu menjenguk...
datang la lagi...

anyway...
kepade sesape yg link dorg x tertempek kat blog kipas...
n pade sesape yg nak bertukar link...
buleh la meletakkan name dan link web korg kat komen...
nnti senang la aku nak dok me'lalala~' kat blog korg erk...
lalala~




May 15, 2009

What is the hardest thing to break??!

Diamonds are hard to find but not hard to break...

What is the hardest thing to break then?



Think...



Think...



Think again...



Think again...


The answer is: HABIT


If you break the H, you still have A BIT. If you break the A, you still have BIT. If you break the B, you still have IT!!!

Hey, after you break the T in IT, there is still the "I". The person at the end of the day, is the root of all the problems. Cute???

Now, I know why HABIT is so hard to break. Its destiny is in its name. The word itself.

My lecturer taught me never, never, never to ASSUME . Because it makes an "ASS" out of "U" and "ME"...


May 11, 2009

Maafkan Aku... Aku Terpakse...

ari nie... aku telah wat dose yg amat2 besar...
bukan takat sekali... tp due...
maafkan aku... aku terpakse... bukan niat nak mengasari ko...
tp... aku xde pilihan... maafkan aku...

sape suruh msk rumah aku?? nasib ko la...
klu rumah org laen mungkin nasib ko berbeza...
mgkn ko buleh idop 10 ari tanpa kepala... kat rumah org laen...
tp... TIDAK!! kat rumah aku...

aku bukan nyer ape...
rumah aku bkn nyer ade ridsect pong...
nak save baget... baget dah kurang skrg nie...
tgh gawat... lalala~

so... per yg dapat... aku gune jela...
habis aku lenyek kan ko... sian2...
satu at dinding... satu kat lantai...
x perikemaknusiaan lgsg!!
huh...


tp...
cm tetau jerk ko punyer ajal dah sampai erk...
dok relex jerk... xmelawan lgsg...
bagus2... senang gakk keje aku...


setelah menerime direct hits dr En KIPAS...
yg menggunekan beban dalam anggaran 1 kg...
dgn mengunakan formula F=ma...
dapat dianggarkan daya yg digunekan sebyk 9.81 N...
dihempaskan pade mangse2 berkenaan...

akhir nyer...
2 ekor lipas terkorban...
telah aku kuburkan dlm tong sampah...
huh...
aku tidak bersalah...

May 9, 2009

THE PROBLEMS WITH GUYS ♥


Here has several 'IF' that related with guys opinion 'IF' gurlz do certain thing which is sometime the gurlz did not realize dat guys will think like that.. check it out!

IF YOU TREAT HIM NICELY
HE SAYS YOU ARE IN LOVE WITH HIM

IF YOU DON'T

HE SAYS YOU ARE PROUD

IF YOU DRESS NICELY
HE SAYS YOU ARE TRY TO TACKLE HIM
IF YOU DON'T
HE SAYS YOU ARE FROM KAMPUNG

IF YOU ARGUE WITH HIM
HE SAYS YOU ARE STUBBORN
IF YOU QUIET

HE SAYS YOU HAVE NO BRAIN


IF YOU SMARTER THAN HIM

HE'LL LOSE HIS FACE
IF HE SMARTER THAN YOU
HE IS GREAT

IF YOU DON'T LOVE HIM

HE TRIES TO POSSESS YOU
IF YOU LOVE HIM
HE WILL TRY TO LEAVE YOU

IF YOU DON'T MAKE LOVE WITH HIM
HE SAYS YOU DON'T LOVE HIM
IF YOU DO
HE SAYS YOU ARE CHEAP

IF YOU TELLS HIM YOUR PROBLEM
HE SAYS YOU ARE TROUBLESOME
IF YOU DON'T

HE SAYS YOU DON'T TRUST HIM

IF YOU SCOLD HIM
YOU ARE LIKE NANNY TO HIM
IF HE SCOLDS YOU
IT IS BECAUSE HE CARES FOR YOU

IF YOU BREAK YOUR PROMISES

YOU CANNOT BE TRUSTED
IF HE BREAK HIS
HE IS FORCED TO DO SO

IF YOU SMOKE
YOU ARE BAD GURL

IF HE SMOKES
HE IS GENTLEMEN

IF YOU DO WELL IN YOUR EXAM
HE SAYS IT'S LUCK
IF HE DOES WELL
IT'S BRAIN

IF YOU HURT HIM

YOU ARE CRUEL

IF HE HURTS YOU

YOU ARE TOO SENSITIVE


May 7, 2009

Cuti Yang x Tau Makne

dari ari mule aku jejak kaki belaja kat pahang nie... x penah pong tahu ari Hol Pahang tue ari untuk per... per yg berlaku.. yg tau.. ari cuti jerk... holiday~ lalala~

tp... nak wat cm ner kan... dah banyak kali dah tanye kawan seperjuangan aku... dorg pong x brp tau.. so.. x pelik la klu aku sendiri yg lahir kat kl x tau..

tp.. ari nie.. tetibe lak terbuke ati nak crk info.. tp sblm tue.. ade tanyer gakk org pahang.. itu pong teragak2 gak.. buleh pulak ade 'kooot' kat belakang ayat beliau.. hohoho... xpe2.. kite crk gune makcik google... hohoho...

# dari Kamus Dewan
Hol bermaksud kenduri arwah yang diadakan setahun sekali

# Bagi negeri pahang pulak... ari nie adalah ari memperingati "kemangkatan keluarga diraja".

# Hari Hol diisytiharkan sebagai cuti umum di Pahang bermula tahun 1974 bagi memperingati kemangkatan Sultan Pahang keempat, Sultan Abu Bakar iaitu ayahanda Sultan Ahmad Shah yang masih bertakhta pada hari ini.

br la pakcik tau.. klu x.. x tau la smapai bile br tau hakikat yg sebenar... hah!! org pahang.. jangan x tau lak erk... wat malu jerk... nie dah ade info... amek tau erk... k...
sumber http://mazlanny.blogspot.com

Apr 24, 2009

RaHSia MaTa PeRemPuaN..


ngee~ ulun ske2 je on9 merata2 td.. tbe2 tebaca topik sal rahsia mata nie.. cam menarik plak.. hah! gurls out there, mata korang macam mana? kecik? lebar? sedang2? taw tak, da makna di sebalik mata korang tue?? huhu.. so, pe kata, check pe makna di sebalik mata korang tue.. btowl ke tak ek..

Saiz mata kecil
Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan.
Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya. Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya. Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas. Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.

Saiz mata sedang
Sederhana, tidak banyak berahsia, ada pertimbangan, bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami.

Saiz mata lebar
Cukup kuat berahsia, otak kurang cergas, pemarah,bertindak tanpa fikir panjang, kurang teratur, tiada arah tujuan dan putus asa.Tapi boleh setia.

Mata selalu berkedip
Pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan sabar.
Wanita ini baik.

Mata jarang berkedip
Wanita ini istimewa, bijaksana, baik pekerti, setia, adil, bertanggungjawab, tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.

Mata cengkung
Kurang memuaskan, materialistik,hidup dengannya boleh sengsara, kata manis tapi bohong, mahu senang, mudah curang, bila anda susah dia tidak peduli.

Mata redup
Wanita ini mudah dipermainkan, tidak dapat kawal emosi, hati
tidak tetap, banyak kenalan kurang sahabat, mengumpat, irihati, kejam, kasar,mencemuh, pemarah.

Mata yang seolah2 nak tersembul keluar
Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan,ikut kata. Tapi mungkin tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu syahwatnya.



Apr 19, 2009

Bile Rumah Terune X Dok Air

bile xde air...
"ala... mcm la x biase x mandi..."
"bile xde air lak tue br sibuk nak mandi"

itu ungkapan yg biase aku ucap pd rumate aku...
jgn mare erk rumate... sape la rumate aku tue erk??
lalala..

yg kecemasan pong ade gakkk...
"celah mane lak nak cekau air nie??"
"ala... yg susah2 knp?? g la korek lubang kat depan tue"


yg x leh tahan tue...
siap ade yg sanggup simpan sampai air ade...
"air dah ade ker blum?? nak berak dah nieh..."
"tahan2... bia papa pegang "

silap ari bulan keras cm batu la~

yg sampai masuk air pong ade gakk...
" aaahhh!! asal study week jerk xde air... asal xde air jerk study week..."
"nie yg aku syg dgn ump nie"





xde air pong tetap ade kunjungan dr tetamu... 2 org lak tue...
"huh!! ko nie... xde air la br nak datang..."
"tuan rumah sendiri pong nak kuar"

elok la... guest jdk tuan rumah plakk... hohoho...

bile xde air jerk... mcm2 plan kluar..
"jom g panching..."
"g berkelah la..."

"g KL sudah..."

"gilo!! awat x g Genting jerk... sejuk ckit... x yah susah2 mandi... kan2??"


habis siap jerk sume...
huh... ade bau semerbak...
minyak wangi...
"huh... nie mandi minyak wangi ker per??"


bukan g mane pong...
yg pegi nyer...
kuantan jerk...
tgk proton Exora... sempat gakkk...
klu nak citer lebih lanjut pasal proton Exora
leh tgk kat blog BDFEB
lalala~

tp tempat yg musti pegi...
gelas besar!!
sorg satu gelas besar...
bukan takat minum...
mandi pong buleh..

klu korg hebat... teke la...
yg mane Kipas nyer... GM nyer dgn Bd nyer...

lalala~

dah abes minum balek la...
punye la banyak minum...
balek jerk... per lg...
mencicit ke tandas la...
haha... elok... air x dok lg...
pandai2 la nak idup...
hohoho...

btol2 dugaan...
klu xde air nie erk...
lalala~


Apr 17, 2009

Thankz 4 the Award

hahaha... lame dah x update... mmg busy... banyak lak award kali nie... timekaseh la bebanyak... tp... aku x rase aku layak terime award2 nie... nie... anyway... org dah kasik... amek jela kan... byk lak ckp... sekeh karang... lalala~

award pertame datang dr cik angah...



award ke-2 datang dr bulan bintang capricon (bbc)...
thankz 4 the award... laen kali kasik xyah susah2 kasik award...
kasik kete Evo sebijik pong cukup la... lalala~






Apr 15, 2009

TaK ReTiK JaLaN..!

ulun nak ngadu nie.. ada org tue kata kan, ulun dah pandai jalan.. tak ley trime sungguh ayat tue.. org tue nak mara ke tak ulun ngadu kat sini, ulun xdulik.. yang penting, ulun kene cakap pe yang ulun rasa..

ulun memang tak ley lpe masa ulun jpe die masa be4 diz, die cakap ulun xpandai jalan.. blur2 jgak masa tue pe maksod die.. so, ulun amek langkah pekak kan telinga n troskan idup macam biasa tanpa marah2 ataw pon saket ati..

yg paling latest ulun jpe die, tbe2 die tanye ulun, prasan x sumtin.. ulun blur2 jgak soklan tue.. skop tertalu luas.. senang cte, ulun tanye la die, da pape yg kene perasan ke?? nak taw die cakap pe?? ulun skang dah pandai jalan.. perasaan tyme tue, xmampu nak kata..

ulun dah abes pk pe maksod die yg sebnarnye.. ulun pown tanye la mama ulun, pe maksod die.. mama ulun kata, die maksodkan ulun dah pandai jalan means, jalan2 yang g mrayap tue (shopping, window shopping, tgk wayang, g zoo) bkn cara berjalan.. korang paham tak pe yg ulun cbe trangkan pe mama ulun cakap nie?? payah nye nk explain..TAPI! ulun taw maksod die cara berjalan (style that i'm walking)..

senang cte, ulu
n cakap kat die, law nak kawan yg pandai jalan, g kawan ngan MODEL catwalk.. kan? kan? sah2 die jalan catwalk model2 tue.. baru la senang kowt mata die tgk org jalan catwalk, graceful gamaknya.. senang kata, gudluck la dalam pencarian gadis catwalk.. kalo ada, tahniah diucapkan.. ikhlas dari hati ulun..

niwey, pada si die, ulun dah maafkan diatas pe yang die DAN adik die cakap. (die ngan adik die yg cakap ulun xpandai jalan). maybe ada yg xkene jgak kowt cara ulun berjalan dlu, ulun xtaw la.. but, he's the one who told me dat i cannot walk properly.. maybe kawan2 ulun xsampai ati kowt nak gtaw ulun xpandai jalan.. but, i'm so glad, die cakap ulun dah pandai jalan skang.. gaya catwalk kah skang ulun jalan?? hahaha.. hanya die yang mampu nilai coz die yang byk komen sgt.. thanks 4 the complain actually..

kesimpulannya, sabar separuh daripada iman...

Apr 13, 2009

PC FaiR...

hAh!! Ulun nak cte nie.. Smalam, Ulun g PC Fair.. Ya Allah!! Ramai nye la orang.. Nak jalan pown gne macam2 cara.. Macam ketam pown da jugak kdg2! Hehe..

Ulun g ngan sorang kawan nie.. Mle2 janji nak jpe die tahun depan, tp, ALAMAK! Terjumpe awal plak.. Hehehe.. Nak wat cmane kan.. Memandangkan 1st tyme jejak PC Fair yg kat KLCC, Ulun xley bayang langsung mane terletaknya mende tue kat KLCC.. Kawan Ulun kata kat luar.. Ulun mati2 la engat cam open booth. Mustahil gler, ne taw ujan kan.. Rupe2nye, kat luwar, dgn kata lain nya, bangunan seblah KLCC la..

Then, ble masok je, adomak... One way!! Masalah jugak tue.. Ne la taw kan, Ulun dah survey2 skali bekenan kat kdai yang tengah2, kene start dari awal.. Dah la jalan susah!! Melekat anatara satu sama lain.. Hahaha.. Mujor la yang kat atas tue xda intention sgt nak tgk.. So, Ulun jalan menonong je cr mende yang di aim. Huhu.. Kat floor bawah, ley la survey2 pastu g patah balik pown xpe, coz keadaan n keluasan nya, mengizinkan.. Ngee~

Kawan Ulun nie, tujuan die nak beli printer ataw ink printer.. Ntah la npe, satu pe pown die xbeli.. Die kata, sok nak usha kat LOw Yat plak.. Die cakap, tenang sket.. Pulak dah.. Urm.. Sukati die la kan.. Xtaw la die dapat ke tak mendenya..

Ble dah penat tawaf PC Fair tue, pe lagi.. G makan la plak.. Ulun suggest makan kat Burger King coz tempat tue bese nya, ada je tempat duduk.. Hah, kan btol, Ulun masok je, dah tertera tempat duduk dua seat.. Laju2 Ulun g duduk.. Tak larat kaki Ulun nak berdiri lagi.. Gatal ngat pakai heels dua inci setengah.. Haha.. Xsangka la plak kene bejalan sebyk nie kan.. Adoyai...

Kawan Ulun yang sgt baik hati nie la yang g beli, amek air, amek straw, amek sos.. Sorry ekh.. Siyes xmampu.. Hehehe.. Actually, nak tolong amek kan sos tp, die lak dah patah balik nak g amek sos.. Ulun hanya mampu memanjatkan syukur.. Ngee~ Lagi satu, masheh coz blanja Ulun BK..


Lepas dah kenyang, n rehat jap.. Baru la mampu nak berjalan balik.. Huhu.. Seb bek Ulun nye saket kaki blom tahap nak g beli sandal ataw sliper kat Vincci.. Hehe.. Law beli, maknanya, dah parah la tue.. Huhu.. Hah! Otw nak jalan balik tue, kawan Ulun nie, interested sgt kat Mercedes yg ada display kat c2.. Adik Ulun cakap, C-class. Ntah la btowl ke tak.. Korang nilai la sendri..

Masa nak nek train, Ulun n kawan Ulun bepecah la.. Die nak g Keramat, Ulun nak g KL Sentral.. So, juz say gud bye kat c2.. Ngee~ Ulun ble sampai kat kete je, laju2 bukak heels, pakai seliper Jepon.. Indah nya, dunia saat tue.. Hehe.. Next, Ulun menuju ke Mydin Selayang. Ada pesanan dari umah.. Better beli, kang ada plak yg muke moncong! Mama Ulun la tue.. Hehehe.. Kat Mydin, g kai sliper Jepon je, xda makna nak kai heels lagi.. Hahaha.. Pengajarannya, pasni, Ulun kuwar kai kasot ataw sliper je.. Tobat!!


Apr 12, 2009

" U jump, I jump"

entry kali nie xde kene mengene dgn Titanic erk... yg kene nyer... kipas baru pas tgk citer titanic... hohoho...

dah lame dah x update... banyak lak tag yang datang... so sori pade sesape yg tag nyer x terjawab... busy kaw2... sekarang dah kurang ckit busy... nie tag dari sape ntah... x ingat dah... so.. sori... xyah citer banyak... nie la tag nyer..



::Put an X in every box that applies to you::
::Add up all the x's and title subject with the sum as "My marriage age is__"& those tagged, do it!::


[x] You know how to make a pot of coffee
[ ] You keep track of dates using a calendar
[ ] You own more than one credit card
[ ] You know how to change the oil in a car
[x] You do your own laundry
[ ] You vote every election
[x] You can cook for yourself
[x] You think politics are exciting
[ ] You balance your own checkbook
[x] Your parents have better things to say than your friends
Total: 5


[ ] You show up for school/college/work every day early
[ ] You always carry a pen in your pocket/purse
[ ] You've never gotten a detention
[x] You have never smoked a cigarette
[x] You have never gotten completely trashed
[ ] You have forgotten your own birthday at least once
[x] You like to take walks by yourself
[x] You've watched talk shows
[ ] You know what 'credibility' means without looking it up
[x] You drink coffee[caffeine] at least once a week
Total: 5

[ ] You know how to do the dishes
[x] You can count to 10 in another language
[x] When you say you're going to do something you do it
[x] My parents trust me
[ ] You can mow the lawn
[x] You can make adults laugh without being stupid
[x] You remember to water the plants
[x] You study when you have to
[ ] You pay attention at school/college
[x] You remember to feed your pets
Total:7

[x] You can spell 'experience' without looking it up
[ ] You work out on a regular basis
[x] You clean up your own mess
[ ] The people at Starbucks know you by name
[ ] Your favorite kind of food is take out
[x] You have gained weight since middle/high school
[ ] The first thing you do when you wake up is get caffeine
[x] You can go to the store without getting something you don't need
[ ] You understand political jokes the first time they are said
[ ] You can type quickly
Total: 4

[x] You have realized that the weather forecast changes every hour
[ ] Your only friends are from your place of employment
[ ] You have been to a Tupperware party
[ ] You hve realized that no one will take you seriously unless you are over the age of 25 and have a job
[ ] You have more bills than you can pay
[ ] Most of all your friends are older than you are
[ ] You can say no to staying out all night
[x] You use the internet every day
[ ] Your wardrobe hasn't changed in a while
[x] You can read a book and actually finish it
Total: 3


hmm... cm 24 jerk...

My marriage age is 24??
hmm... jempot la datang rumah erk... tahun depan... klu ade jodoh la...
lalala~

Apr 11, 2009

Pelik Bin Ajaib

skrg nie... ranking blog kipas dah 6 juta lebih... komfremla x hebat mane pong... kan2??
time kaseh la bbyk kat -wan- ... rajin nyer tolong checkkan tok kipas... nie yg tambah sayang dgn ko nie... lalala~

hmm... kepelikan melanda selepas tgk nie...



hmm... time kaseh daun keladi... laen kali datang la lagi... lalala~

Apr 6, 2009

Apa YanG si DiA LaKuKaN...


Khas untuk org yg baru bercinta atau tengah bercinta atau sentiasa dlm alam percintaan atau bakal menghadapi alam percintaan.. Hehe.. Ulun xtaw la mende nie sahih ataw tak.. Korang judge la ek.. Ne taw ada btowl nye.. Hehe.. Slamat Bercinta!!

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti 'selalmat pagi','selamat hari minggu', 'selamat tidur', 'take care', dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeda, bukan "aku CINTA padamu", tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari ulang tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. Dan saat itu, matanya pasti berkaca kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kamu tuturkan padanya, dan akhirnya kamu musnahkan? Pasti kamu lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kgemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS 'good luck' untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. Dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar 'jauh dimata, jauh dihati?'

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20] Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kamu pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

[ Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia-siakan orang tersebut... kamu akan menyesal melakukannya! peace.. ]

Apr 3, 2009

Apr 2, 2009

Tempatkan Bilik Ku Di Neraka

hari nie aku dapat email dari sahabat baek mr daus.. citer yg baek tok jdk kan renungan bersama..


*********************************

Pada suatu hari, seorang gadis yang terpengaruh dengan cara hidup masyarakat Barat menaiki sebuah bas mini untuk menuju ke destinasi di wilayah Iskandariah.

Malangnya walaupun tinggal di bumi yang terkenal dengan tradisi keislaman, pakaian gadis tersebut sangat menjolok mata.Bajunya agak nipis dan seksi hampir terlihat segala yang patut disembunyikan bagi seorang perempuan daripada pandangan lelaki ajnabi atau mahramnya.

Gadis itu dalam lingkungan 20 tahun. Di dalam bas itu, ada seorang tua yang dipenuhi uban menegurnya:
"Wahai pemudi! Alangkah baiknya jika kamu berpakaian yang baik, yang sesuai dengan ketimuran dan adat serta agama Islam kamu, itu lebih baik daripada kamu berpakaian begini yang pastinya menjadi mangsa pandangan liar kaum lelaki.... "
nasihat orang tua itu.

Namun, nasihat yang sangat bertetapan dengan tuntutan agama itu dijawab oleh gadis itu dengan jawapan yang mengejek:
"Siapalah kamu hai orang tua? Apakah di tangan kamu ada anak kunci syurga? Atau adakah kamu memiliki sejenis kuasa yang menentukan aku bakal berada di syurga atau neraka?"

Setelah menghamburkan kata-kata yang sangat menghiris perasaan orang tua itu, gadis itu tertawa mengejek panjang. Tidak cukup setakat itu, si gadis lantas cuba memberikan telefon bimbitnya kepada orang tua tadi sambil melafazkan kata-kata yang lebih dahsyat.
"Ambil handphone ku ini dan hubungilah Allah serta tolong tempahkan sebuah bilik di neraka jahannam untukku,"
katanya lagi lantas ketawa berdekah-dekah tanpa mengetahui bahawasanya dia sedang mempertikaikan hukum Allah dengan begitu biadab.

Orang tua tersebut sangat terkejut mendengar jawapan daripada si gadis manis. Sayang sekali, wajahnya yang ayu tidak sama dengan perilakunya yang buruk. Penumpang-penumpang yang lain turut terdiam malah ada yang menggelengkan kepala kebingungan. Semua yang di dalam bas tidak menghiraukan gadis muda yang tidak menghormati hukum-hakam agama itu dan mereka tidak mahu menasihatinya kerana khuatir dia akan akan menghina agama dengan lebih teruk lagi.

Sepuluh minit kemudian bas pun tiba di perhentian. Gadis seksi bermulut celupar tersebut di dapati tertidur di muka pintu bas. Puas pemandu bas termasuk para penumpang yang lain mengejutkannya tapi gadis tersebut tidak sedarkan diri. Tiba tiba orang tua tadi memeriksa nadi si gadis. Sedetik kemudian dia menggeleng-gelengkan kepalanya.

Gadis itu telah kembali menemui Tuhannya dalam keadaan yang tidak disangka. Para penumpang menjadi cemas dengan berita yang menggemparkan itu. Dalam suasana kelam kabut itu, tiba tiba tubuh gadis itu terjatuh ke pinggir jalan. Orang ramai segera berkejar untuk menyelamatkan jenazah tersebut. Tapi sekali lagi mereka terkejut. Sesuatu yang aneh menimpa jenazah yang terbujur kaku di jalan raya.

Mayatnya menjadi hitam seolah-olah dibakar api. Dua tiga orang yang cuba mengangkat mayat tersebut juga kehairanan kerana tangan mereka terasa panas dan hampir melecur sebaik saja menyentuh tubuh si mayat. Akhirnya mereka memanggil pihak keselamatan menguruskan mayat itu.

Begitulah kisah ngeri lagi menyayat hati yang menimpa gadis malang tersebut. Apakah hasratnya menempah sebuah bilik di neraka dimakbulkan Allah? Na'uzubillah, sesungguhnya Allah itu Maha Berkuasa di atas segala sesuatu. Sangat baik kita jadikan iktibar dan pelajaran dengan kisah benar ini sebagai Muslim sejati.


Sumber: Dipetik dari majalah Iskandariah Mesir 'MANAR ISLAM'

www.iluvislam.com

Mar 31, 2009

OnE DrOp..!

Thanks 4 all fwen that concern where am I since laz week.. Actually, Ulun baru je lepas attend convo.. Kat sini Ulun nak share serba sket sal convo Ulun ritu.. Huhu..

1st thing 1st, Ulun nak ucap trima kaseh kat 'pakwe' yg susah2 pos adiah tok Ulun.. Dengar cte, GM menyumbang idea sal menggunakan kalendar sepenuhnya.. Hehe.. Niwey, I really appreciate it.. Really3 appreciate it..(Dah rasmi pown masa g UPM tadi.. Ngee~)

Ulun grad lmbt sket dari kawan2 coursemate Ulun, dats y rasa lonely sket.. Extend la katakan.. Kawan2 yg len dah grad.. Seb bek ada AIN (rumet & besfwe yg tersyg..) Di mana2 die la yg teman Ulun.. Ieda (rakan LI) pown ada, xsangka die ada jugak.. Terharu ase.. Hehe.. Thanks korang! ((Angah a.k.a Ain, angah convo, achik tang!! Harus!!))
Nie lah gambar yg sempat di rakam.. Huhu..

Now, Ulun tgh berusaha untuk memajukan diri, selangkah lagi ke hadapan.. Insyaallah.. Doakan Ulun.. Peace..

Mintak Pertolongan Dari Kawan2 Blogger

kengkwn yg ade kelapangan sile la melawat blog nie..
aku bace pong kesian.. tp nak wat cm ner??
still study.. cume ini la yg termampu..
so.. mari b'ramai2 g blog sweet92 nie..
bantu la per yg termampu.. idea ker..
kewangan ker.. nasihat ker..
sekurang2 nyer..
dapat la ringankan ckit beban org yang menanggung..


ari nie kite di atas..
sok luse sape tau..
kan2??



Mar 29, 2009

Bile Laki Ker Dapor...

kemarin kipas n the geng... di jempot ker rumah sprvsr... sprvsr ktorg nie... dah kawen... tp dok jauh... ala... lecture kat cni panggil PJJ... perkahwinan jarak jauh... huh... mcm2.. so.. masing2 amek la tempat mase kat dapor 2.. aku n GM n sorg lg rakan menggoreng kentang..

mule2 sume cm malu jerk nak tunjuk skill... nak masukkan kentang pong sikit2... aku tgk dr jauh jerk dorg wat... huh.. slow la pulak api dier... bile tahun nak siap klu cm nie?? dah la kuali kecik jerk... g besau kan ckit api... tau per jadik?? api 2 besau la ckit dari td... lalala~

so... mase nak angkat tu... ade la sorg mamat 2 angkat... pakai la mangkuk yg siap lapik dgn tisu... buleh plak mase rapatkan mangkuk tu... tisu tu terbakar... huh...kelam kabut tiup.. hohoho.. nasib baek la padam... huh...

tp... yg x leh tahan... kali ke 2 nak angkat kentang tu pong terbakar jugak... huhu... kali nie tiup x leh jalan lak... pegi kat sink... bukak air... huh... nasib baek kentang 2 x basah.. huhu..dah padam tu.. per lagi.. cover la.. betol2 berasap dapor.. bkk pintu kasik asap kuar... hohoho... cover tu penting... lalala~

dah abes cover nasib baek la x hangus... org tukang tgk td gakk la yang angkat kentang dlm kuali tuu... dah angkat per lg kan?? test power ckit... huh... masak x seberape... yg rase lak bukan calang2... hampir licin dah... lepas 2-3 kali goreng bbdk junior lak amek aleh... aku n the geng dok depan tv tgk pengumuman pemilihan UMNO... smbil goyang kaki... gigil... takut org tau...lalala~

bbdk junior yg ade ms tu masak gulai ayam... ayam goreng... buleh la klu nak amek wat laki... hmmm... datang rumah sprvsr kol 8 mlm... kol 10 lebih baru dapt makan... huhu... kebulur kaw2...lepas Khairy Jamaludin ditabal sebagai ketue pemude... aku pong blah la~ dah makan balek la... xkan nak kene perambat br balek kot...

so... aku ade carik sedikit sebanyak info pasal lelaki masuk dapor nie... cam ade kene mengene dgn aku ckit... hohoho...

1. 99.9% lelaki amat pandai masak kari.....tapi megi kari saja la

2. Lelaki kadang2 memang suka memasak....tapi amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk...


3. Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah...bising bukan main


4. Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju...pastu, sambil isap rokok plak...


5. Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin...


6. Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat...cepat sikit masak


7. Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri...


8. Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak oleh seorang lelaki..tetapi peng'komplen' nombor satu jika makanan itu di masak oleh wanita..


Antara sebab sebab lelaki memasak:

* Malas nak pegi kedai

* Hampir hampir pokai

* Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired

* Mental theraphy

* Konon konon nak practice...nanti buleh amik hati pasangan

* Buang tebiat...



sumber: http://www.infomaya.net/

ps:
nasib baek x sakit perot pg tuu... klu sakit... komfrem... xde laen dah...

Mar 27, 2009

Soklan Dari Seorg P'puan

hari nie aku terime bberape msj yang agak mengejutkan daripada seorg perempuan... yang baru beberapa ari aku kenal... x tau la per yang difikirkan nyer... tetibe jerk tanye soklan2 berunsur luc... hmm~

"prnh tgk blue??"

"awk tau d0p lcap 2 ape??"

"onani??"


tau per yg aku fikir pd mase 2??
p'poan nie x reti malu ker tanyer laki cm 2... hmm~

Mar 24, 2009

Sape Lagi Kuat Merajuk??

oleh sebab memanjang aku dengar perkataan merajuk... dr beberape org rakan... lebih 10 kali kot... mungkin aku nie kuat majuk kot... hmm... yeke?? xde kot... klu BDfeb baru la btol... hohoho... jangan marah erk Bd... nnti kene jual... tp... betol ker laki nie suke merajuk?? sape lagi kuat merajuk erk?? laki ker p'poan?? tp lepas aku jumpe citer nie... aku rase... aku dah tau dah sape lagi kuat marajuk... lalala~

Seorang laki yg pendiam tetiba merajuk...Dah 3 hari tak bercakap ngan
bininya...Suatu ptg bininya pun bertanya;

Bini: Kenapa U?
Laki : uhhhhh!!luat! !!

Bini: Pasai i kuar pergi kedai tak bagi tau u ker?

Laki: Tak!

Bini: Pasai mak bapak i datang ngan adik2 tinggal sampai 2 minggu ker?

Laki: Tak!

Bini: Pasai keter U, i bagi pancit ker?

Laki: Tak

Bini: Err!pasai i amik duit u RM10,000 tak bagi tau u ker?

Laki: tak!

Bini: Pasai i tak iron baju u ker?

Laki: Tak

Bini: Pasai i tak pernah masak kat u selama nie ker?

Laki: Tak!

Bini: Pasai i selalu suruh u beli lauk bungkus ker?

Laki: Tak!

Bini: Pasai i tak nak anak ker?

Laki: Tak!

Bini: Pasai u kena basuh baju kita ker?

Laki: Tak!

Bini: Abis tue???awat nie???

laki: Err! Naper u dah bulih semayang tak cakap i pun!...

Bini: ???????


so?? tau dah sape kuat majuk??
lalala~

Mar 23, 2009

Sape Tak Sayang Oii!!



SAYANGI BUMI ANDA
switch off the light...
leh maen dalam gelap...
lalala~

for more info visit http://www.earthhour.org.my/


Mar 22, 2009

Flying Glider ( Final Part )


11 march 2009 telah berlangsung acare paling ditunggu2 untuk sem nie... selepas entry pertame dan kedua pasal projerk nie... post nie adalah yang bahagian terakhir... projek nie gak adelah antare projek terakhir aku kat cni... banyak gakk kejutan... luar biase... yg x bise pong ade.. tp... jgn la berharap jumpe UFO kat cni... kofrem x jumpe nyer la...

so.. kat cni ade beberape keping gambar dan jugak video semase ari kejadian untuk tatapan sume... lalala~

peserta yang terlibat...


antara design glider yg ade

gelanggang pertarungan


menunggu giliran...


antara aksi balingan..

iklan ckit... lalala~

kapal terbang yang x dapat diselamatkan lagi...



buleh pulak die lalu time aku amek gambar awek2 meki...
huhu.. mcm xde tempat laen nak lalu...

mmg nak kene budak nie...

nie salah satu video yg dapat aku amek wat tatapan sume...
nie glider paling mengancam... besau dah mcm besu org dah...
siap paki batang penyapu yang x bleh tahan 2.... nak tgk besau mane??


dah besau org dah... kalah lec... hohoho...
nasib baek la pilot die pong besau jugak... klu x...
hanyut skali.... hohoho~
jangan marah erk~

video

download video

p/s: klik pade gamabr tok besaukan gambar... lalala~

Mar 21, 2009

I LOVE YOU...!


Hoola there! Maybe nie post Ulun yg terakhir wat 2 minggu nie.. Ulun ada terjumpa something yg macam nice jugak la tok share.. Korang boring tak, asek2 cakap, I LOVE YOU, CINTA KAMU je? Hehe.. Now, Ulun tarok pelbagai bahasa tok cakap I LOVE YOU.. Huhuhu... Praktikkan.. Peace..

Albanian - Te dua!
Arabic - Ohiboke (m to f) Nohiboka (f to m)
Bengali - Ami tomake bahlobashi!

Bosnian - Volim te!
Croatian - Volim te!

Czech - Miluji te!

Danish - Jeg elsker dig!

Dutch- Ik hou van je!
Filipino - Iniibig kita!

Finnish - (Mä) rakastan sua!
French - Je t’aime!

German - Ich liebe dich!

Greek - S’ayapo!

Hawaiian - Aloha wau ia ‘oe!
Hebrew - Anee ohev otakh (m to f), Anee ohevet otkha (f to m)
Hindi - Mai tumase pyar karata hun (m to f), Mai tumase pyar karati hun (f to m)

Hungarian - Szeretlek!
Icelandic - Eg elska thig!
Japanese - Kimi o ai shiteru!

Korean - Dangsinul saranghee yo!

Malaysian - Saya cintamu!

Norwegian - Jeg elsker deg!

Polish - Kocham ciebie!
Portuguese - Eu te amo!
Romanian - Te iubesc!
Russian - Ya tyebya lyublyu!

Spanish - Te amo!
Swedish - Jag älskar dig!

Turkish - Seni seviyorum!

Ukrainian - Ya tebe kokhayu!

Vietnamese - Anh yeu em (m to f), Em yeu an (f to m)

Yiddish - Kh’hob dikh lib!

Zulu - Ngiyakuthanda!


A Gift Of Love
Author: Sharon MacFadyen

My gift to you is my love
Given from deep within my heart
It is the best I have to offer
And its yours until this earth we depart

You have captured a part of me

A part so very fragile that I am in fear

For it is my heart I have lost

To you my love,
the one I hold most dear

I chose to love you now

With all that I have and all that I am
And I pray that God follows us
To guide our steps as we cross this land

For it is with His blessings

We will live most at peace with each other

For He is the reason after all

We found one another ........ I Love You!


Mar 19, 2009

Why LADIES today are single...?????


Roger2..! Kat sini ada kajian tentang nape gurlz pada zaman skang ramai yang single lagi.. Tp.. Xtaw la sejauh mane kebenarannya.. Ada jugak kowt yg btol.. Korang hayati la, n tanya la pendapat korang sendri.. Ok? ;-)

1) the nice men are ugly..
2) the handsome men are not nice..
3) the handsome and nice men are gay..
4) the handsome, nice and heterosexual men are married..

5) the men who are not so handsome but nice men have no money..
6) the men who are not so handsome but are nice man with money think we are only after their money..
7) the handsome men without money are after our money..
8) the handsome men who are not so nice and somewhat heterosexual, don’t think we are beautiful enough..

9) the men who think we are beautiful, that are heterosexual, somewhat nice and have money are COWARDS..
10) the men who are somewhat handsome, somewhat nice and have money and great!! are heterosexual, are SHY and NEVER MAKE THE FIRST MOVE!!
11) the men who never make the first move, automatically lose interest when we take the initiative.. How Bad..

Bg Ulun la kan, OK je ada partner lam life nie, CAMBESH!! Cume kene pandai la pilih partner kn... Ngee~ Niwey, sape2 yang sedang BERDUA skang nie, Ulun doakan korang sentiasa bahgia hingga ke akhir hayat... And, pada sesape yg tengah SOLO, smoga mendapat SOULMATE korang, Amien....

Kena Tag ( Part 9 )


tag datang daripada kEy... nasib baek kasik yang senang gakk... tutup mate pong leh wat... hohoho... joke jerkk... hohoho...tp... klu soklan cm nie... mmg kipas suke... hohoho~

1) MAKE A LIST OF WHAT U WANT ON YOUR BIRTHDAY

2) The list should be 10 numbers

3) post the image of this award to your posting

4) give it to 10 frens of yours



Toyota celica


Mustang GT500


Nissan GTR


banglo 4 tingkat cukup la... janji ade lif...hohoho...


jumpe dgn zidane


jumpe dgn henry


koleksi manga


set home theater

mengerjakan haji dan umrah




dann... last skali...


ayam togel... lame dah x makan... lalala~

Mar 18, 2009

TiDuR.... ZzZzZZZzzzz...........

Tidur ialah keperluan asas yang diperlukan oleh manusia, seseorang itu menghabiskan masa satu pertiga dalam hidupnya untuk tidur. Tidur ialah satu proses pengembalian. Semasa kita tidur, otak kita akan melalui tiga tahap tidur: cetek, dalam dan REM (rapid eye movement). Tidur akan menyegarkan, memulih, dan mengembalikan tenaga kepadabadan and otak kita. Sistem imun kita akan dikuatkan, sel-sel akan bertumbuh dan diperbaiki, dan badan kita dapat menyimpan tenaga.

Berapa lama tidur yang kita perlu?
Keperluan tidur seseorang bergantung kepada banyak faktor, termasuk umur. Bayi biasanya memerlukan 16 jam sehari, manakala remaja memerlukan 9 jam. Untuk dewasa, masa tidur selama 7 ke 8 jam adalah mencukupi, walaupun sesetengah orang mungkin hanya memerlukan masa tidur selama 5 jam atau sesetengah orang memerlukan masa tidur selama 10 jam.
Tidur terlalu kurang akan menghasilkan satu “hutang tidur”, di mana lebih kurang sama dengan terlampau mengeluarkan wang dari bank. Lama-kelamaan badan anda akan memerlukan hutang tersebut dibayar balik. Kita tidak kelihatan untuk dapat kurang tidur daripada apa yang kita perlu, manakala kita akan menyesuaikan diri dengan jadual tidur tersebut, di mana keputusan yang dibuat kita, masa untuk bertindak dan fungsi lain akan terus terjejas.

Perkara yang boleh anda buat untuk membantu anda untuk mendapat tidur yang
lebih berkualiti.


1. Tentukan satu jadual masa untuk tidur / bangun

- cuba tidur pada masa yang sama setiap malam, badan anda akan menyesuai diri dengan jadual itu dan akan bersedia untuk tidur bila sampai masa tersebut.


2. Elakkan kafein, nikotin dan alkohol pada masa petang lewat dan malam
- kafein dan nikotin akan melambatkan masa tidur anda, dan alkohol akan mengganggu tidur anda pada malam nanti.


3. Elakkan makan dengan banyak sebelum tidur
- makan secara banyak akan menyebabkan sistem pencernaan dalam keadaan aktif dan ini akan mengganggu tidur.


4. Selalu bersenam
- bersenam pada siang hari dapat membantu anda tidur dengan nyenyak pada waktu malam, tetapi senaman yang banyak dalam masa dua atau tiga jam sebelum tidur akan meningkatkan suhu badan anda dan menyebabkan anda susah untuk masuk tidur.


5. Mempertimbangkan keadaan tidur anda
- Tempat tidur hendaklah selesa, gelap dan senyap


6. Adakan satu kebiasaan sebelum tidur
-buat aktiviti relak yang sama setiap malam sebelum tidur, seperti mandi dengan air panas, membaca atau mendengar kepada muzik yang tenang. Badan anda akan tahu sampainya masa untuk tidur.


7. Tidur awal setiap malam untuk satu jangka masa tertentu, ini dapat memastikan anda mendapat tidur yang mencukupi.


8. Jika anda mempunyai masalah untuk tidur, jangan tidur pada siang hari, kerana ia akan mengganggu anda untuk tidur pada malam.


9. Jika anda tidak dapat masuk tidur dalam masa 30 minit, jangan guling di atas katil. Bangun dan buat aktiviti yang dapat menenangkan anda, contoh dengar lagu yang tenang atau membaca buku sampai anda berasa menggantuk. Cuba menenangkan fikiran anda, jangan guna masa ini untuk menyelesaikan masalah harian anda.
Mr. Kipas, praktikkan ekh....

Klik Iklan Di Bawah