Apr 24, 2009

RaHSia MaTa PeRemPuaN..


ngee~ ulun ske2 je on9 merata2 td.. tbe2 tebaca topik sal rahsia mata nie.. cam menarik plak.. hah! gurls out there, mata korang macam mana? kecik? lebar? sedang2? taw tak, da makna di sebalik mata korang tue?? huhu.. so, pe kata, check pe makna di sebalik mata korang tue.. btowl ke tak ek..

Saiz mata kecil
Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan.
Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya. Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya. Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas. Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.

Saiz mata sedang
Sederhana, tidak banyak berahsia, ada pertimbangan, bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami.

Saiz mata lebar
Cukup kuat berahsia, otak kurang cergas, pemarah,bertindak tanpa fikir panjang, kurang teratur, tiada arah tujuan dan putus asa.Tapi boleh setia.

Mata selalu berkedip
Pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan sabar.
Wanita ini baik.

Mata jarang berkedip
Wanita ini istimewa, bijaksana, baik pekerti, setia, adil, bertanggungjawab, tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.

Mata cengkung
Kurang memuaskan, materialistik,hidup dengannya boleh sengsara, kata manis tapi bohong, mahu senang, mudah curang, bila anda susah dia tidak peduli.

Mata redup
Wanita ini mudah dipermainkan, tidak dapat kawal emosi, hati
tidak tetap, banyak kenalan kurang sahabat, mengumpat, irihati, kejam, kasar,mencemuh, pemarah.

Mata yang seolah2 nak tersembul keluar
Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan,ikut kata. Tapi mungkin tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu syahwatnya.



17 comments:

sharamli said...

Mata yang seolah2 nak tersembul keluar
Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan,ikut kata. Tapi mungkin tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu syahwatnya.


mna 1 yg bt0l?
yg MUNGKIN tu ke?

sajeedhani. said...

err.mate sy cane ea.
adehh.

lea said...

kalo jenis mata bulat pulak cmner???

FARIE said...

kalo mata chantek lak camner?
huhu..

- iNtaN @ kEcHik - said...

ye ke...?????
huhuhuhuhuhuhu~

hawa lilis suriyani said...

saiz mate kite sedang...lalala

aku hUnNy (^_~) said...

huu..hunny xreti nk nilai mte hunny cmne..huu..
myb sdg2 n jrg b'kedip..huu..;;)

GeNeRaSi MaLaYSia said...

hmmm....tok laki xde ke ek..hohoho...

ELeEa said...

Err...kalo mata sakit...
ahaks.... :o

nonna manis said...

kalu mate duitan tu cm no tu...
hehe pe makne nye...

Kipas said...

GM... Klu laki org x tgk mate... org tgk perot... lalala~

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

kenapakah mata aku tetiba jarang berkedip lak baca entry ni hahaha

Monkey D Luffy said...

kalau suka kenyit mata? ;p

i-sYah said...

join da club hehe..
kompius mata teg0l0ng dlm g0l0ngan mane ek :?
muahaha..anyway nice post luv it :x

Igniz said...

pompuan mata juling camne lak ek?XD

sn Y e n. said...

kalo cm mata kucing..?


cna 2..??

ULuN said...

ada2 aje soklan ekh..
hehehe..
payah nak jawab nie..
:f

Klik Iklan Di Bawah