Apr 15, 2009

TaK ReTiK JaLaN..!

ulun nak ngadu nie.. ada org tue kata kan, ulun dah pandai jalan.. tak ley trime sungguh ayat tue.. org tue nak mara ke tak ulun ngadu kat sini, ulun xdulik.. yang penting, ulun kene cakap pe yang ulun rasa..

ulun memang tak ley lpe masa ulun jpe die masa be4 diz, die cakap ulun xpandai jalan.. blur2 jgak masa tue pe maksod die.. so, ulun amek langkah pekak kan telinga n troskan idup macam biasa tanpa marah2 ataw pon saket ati..

yg paling latest ulun jpe die, tbe2 die tanye ulun, prasan x sumtin.. ulun blur2 jgak soklan tue.. skop tertalu luas.. senang cte, ulun tanye la die, da pape yg kene perasan ke?? nak taw die cakap pe?? ulun skang dah pandai jalan.. perasaan tyme tue, xmampu nak kata..

ulun dah abes pk pe maksod die yg sebnarnye.. ulun pown tanye la mama ulun, pe maksod die.. mama ulun kata, die maksodkan ulun dah pandai jalan means, jalan2 yang g mrayap tue (shopping, window shopping, tgk wayang, g zoo) bkn cara berjalan.. korang paham tak pe yg ulun cbe trangkan pe mama ulun cakap nie?? payah nye nk explain..TAPI! ulun taw maksod die cara berjalan (style that i'm walking)..

senang cte, ulu
n cakap kat die, law nak kawan yg pandai jalan, g kawan ngan MODEL catwalk.. kan? kan? sah2 die jalan catwalk model2 tue.. baru la senang kowt mata die tgk org jalan catwalk, graceful gamaknya.. senang kata, gudluck la dalam pencarian gadis catwalk.. kalo ada, tahniah diucapkan.. ikhlas dari hati ulun..

niwey, pada si die, ulun dah maafkan diatas pe yang die DAN adik die cakap. (die ngan adik die yg cakap ulun xpandai jalan). maybe ada yg xkene jgak kowt cara ulun berjalan dlu, ulun xtaw la.. but, he's the one who told me dat i cannot walk properly.. maybe kawan2 ulun xsampai ati kowt nak gtaw ulun xpandai jalan.. but, i'm so glad, die cakap ulun dah pandai jalan skang.. gaya catwalk kah skang ulun jalan?? hahaha.. hanya die yang mampu nilai coz die yang byk komen sgt.. thanks 4 the complain actually..

kesimpulannya, sabar separuh daripada iman...

12 comments:

::dazzLaila:: said...

:?
tak paham la

ULuN said...

edit dah.. smoga lebih paham..
:)

nonna manis said...

yeke masalah gak ek...pekomen cik ulun tu..die jln bergaye sgt ke???

ULuN said...

ntah la nonna.. :((

- iNtaN @ kEcHik - said...

mase skola dulu aku nengok ko merangkak ke.??? huhuhuhu~

GeNeRaSi MaLaYSia said...

loorr..
ngat kn xreti jln2 kt kl..
rupe nye cara jln..
pntg ke ek??

inn said...

sis,cara jalan tak penting ok.inn pun slalu kne kutuk.haha

Igniz said...

sy punya la bc istilah "org tue" as "org tua"...bengong jugak diriku nih! hakhakhakXD

jalan pun ada istilah pandai n tak pandai ek? i tot only boleh n tak boleh jalan je..huhuhu..

ULuN said...

intan..
rasa nya, cam jalan..
huhu..
:)

Generasi Malaysia..
penting kowt..
tanye la rumet GM..
lbey afdal..
:|

inn..
hoorey..
ada org back up..
thanks inn..!
:)

igniz..
i tot also like dat..
but, this person, maybe..
his tot was different than us.. :(

-WaN- said...

biar la ape org nak cakap..
yg penting kita heppy..heee.. :))

Kipas said...

huh... sape la org tue erk?? nak kene nie... lalala~

sharamli said...

manusia lain2..
kaki lain2..
jln p0n lain la..
ap la nk heran sgt..
DIE tu jln c0mel x?
hua3..

Klik Iklan Di Bawah