Jun 8, 2009

KiWi setiap hari..!


Now, kite cte sal kesihatan plak.. Ulun ada bace trivia sal buah KIWI.. Korang ske tak mam buah kiwi? Ulun ske sgt.. Sedap..! Ulun arap, pas bce trivia nie, korang akan mle ske makan buah kiwi n amalkan.. Ngee~

KAYA DENGAN VITAMIN C
SEBIJI BUAH KIWI = DUA BIJI OREN
Perlindungan penting utk mencegah demam dan selsema. Kandungan imunisasi yg tinggi bermakna anda kurang jatuh sakit. Setiap hidangan mempunyai 230% pengambilan harian vitamin C yg disarankan.

KAYA DENGAN PELBAGAI NUTRIEN
SEBIJI KIWI = SEBIJI MANGGA
Kandungan potassium yg tinggi baik untuk mengurankan tekanan darah tinggi dan membantu memulihkan saraf serta otot dengan pantas. Lain-lain nutrien dalam sebiji kiwi termasuk kalsium, fosforus, magnesium, selenium, zat besi, zink dan kuprum.

KAYA DENGAN FOLAT
SEBIJI KIWI = EMPAT BIJI PIC
Asid folik sangat penting sebelum dan semasa mengandung bg membantu tumbesaran janin. Ia juga diperlukan dalam menghasilkan kulit yg cantik dan sel darah.


KAYA DENGAN VITAMIN E
SEBIJI KIWI = EMPAT BIJI EPAL
Diperkaya dengan atoksidan spt polifenol dan karotin. Dengan menikmati kiwi, anda mempunyai perlindungan sewajarnya daripada kerosakan radikal bebas. Buah kiwi merupakan satu drp sumber vitamin E kurang lemak yg mana dikatakan berupaya membantu merendahkan tahap kolestrol dan tisu kulit yg rosak.

KAYA DENGAN FIBER

SEBIJI KIWI = TIGA BATANG SALERI
Pengambilan fiber sgt penting utk pembersihan dalaman, menigkatkan sistem penghadaman serta membantu kesihatan badan dan jantung.

Kesihatan, Mingguan Malaysia, 7 Jun 2009


2 comments:

Igniz said...

sebutir beras ibarat setitik peluh petani..hargai beras kita..

-antara iklan terawal raja farah-

ada kene mengena ngan post ni? tak.:P

ok, aku stuju..bagi aku kiwi xsedap, tapi ia penuh dgn khasiat..nanti nak try makan lagi sekali.hehe.

ULuN said...

bgos2..
try lg skali..
ne taw, kali nie jadi sedap plak..

Klik Iklan Di Bawah