Apr 24, 2009

RaHSia MaTa PeRemPuaN..


ngee~ ulun ske2 je on9 merata2 td.. tbe2 tebaca topik sal rahsia mata nie.. cam menarik plak.. hah! gurls out there, mata korang macam mana? kecik? lebar? sedang2? taw tak, da makna di sebalik mata korang tue?? huhu.. so, pe kata, check pe makna di sebalik mata korang tue.. btowl ke tak ek..

Saiz mata kecil
Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan.
Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya. Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya. Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas. Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.

Saiz mata sedang
Sederhana, tidak banyak berahsia, ada pertimbangan, bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami.

Saiz mata lebar
Cukup kuat berahsia, otak kurang cergas, pemarah,bertindak tanpa fikir panjang, kurang teratur, tiada arah tujuan dan putus asa.Tapi boleh setia.

Mata selalu berkedip
Pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan sabar.
Wanita ini baik.

Mata jarang berkedip
Wanita ini istimewa, bijaksana, baik pekerti, setia, adil, bertanggungjawab, tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.

Mata cengkung
Kurang memuaskan, materialistik,hidup dengannya boleh sengsara, kata manis tapi bohong, mahu senang, mudah curang, bila anda susah dia tidak peduli.

Mata redup
Wanita ini mudah dipermainkan, tidak dapat kawal emosi, hati
tidak tetap, banyak kenalan kurang sahabat, mengumpat, irihati, kejam, kasar,mencemuh, pemarah.

Mata yang seolah2 nak tersembul keluar
Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan,ikut kata. Tapi mungkin tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu syahwatnya.



Apr 19, 2009

Bile Rumah Terune X Dok Air

bile xde air...
"ala... mcm la x biase x mandi..."
"bile xde air lak tue br sibuk nak mandi"

itu ungkapan yg biase aku ucap pd rumate aku...
jgn mare erk rumate... sape la rumate aku tue erk??
lalala..

yg kecemasan pong ade gakkk...
"celah mane lak nak cekau air nie??"
"ala... yg susah2 knp?? g la korek lubang kat depan tue"


yg x leh tahan tue...
siap ade yg sanggup simpan sampai air ade...
"air dah ade ker blum?? nak berak dah nieh..."
"tahan2... bia papa pegang "

silap ari bulan keras cm batu la~

yg sampai masuk air pong ade gakk...
" aaahhh!! asal study week jerk xde air... asal xde air jerk study week..."
"nie yg aku syg dgn ump nie"





xde air pong tetap ade kunjungan dr tetamu... 2 org lak tue...
"huh!! ko nie... xde air la br nak datang..."
"tuan rumah sendiri pong nak kuar"

elok la... guest jdk tuan rumah plakk... hohoho...

bile xde air jerk... mcm2 plan kluar..
"jom g panching..."
"g berkelah la..."

"g KL sudah..."

"gilo!! awat x g Genting jerk... sejuk ckit... x yah susah2 mandi... kan2??"


habis siap jerk sume...
huh... ade bau semerbak...
minyak wangi...
"huh... nie mandi minyak wangi ker per??"


bukan g mane pong...
yg pegi nyer...
kuantan jerk...
tgk proton Exora... sempat gakkk...
klu nak citer lebih lanjut pasal proton Exora
leh tgk kat blog BDFEB
lalala~

tp tempat yg musti pegi...
gelas besar!!
sorg satu gelas besar...
bukan takat minum...
mandi pong buleh..

klu korg hebat... teke la...
yg mane Kipas nyer... GM nyer dgn Bd nyer...

lalala~

dah abes minum balek la...
punye la banyak minum...
balek jerk... per lg...
mencicit ke tandas la...
haha... elok... air x dok lg...
pandai2 la nak idup...
hohoho...

btol2 dugaan...
klu xde air nie erk...
lalala~


Apr 17, 2009

Thankz 4 the Award

hahaha... lame dah x update... mmg busy... banyak lak award kali nie... timekaseh la bebanyak... tp... aku x rase aku layak terime award2 nie... nie... anyway... org dah kasik... amek jela kan... byk lak ckp... sekeh karang... lalala~

award pertame datang dr cik angah...



award ke-2 datang dr bulan bintang capricon (bbc)...
thankz 4 the award... laen kali kasik xyah susah2 kasik award...
kasik kete Evo sebijik pong cukup la... lalala~






Apr 15, 2009

TaK ReTiK JaLaN..!

ulun nak ngadu nie.. ada org tue kata kan, ulun dah pandai jalan.. tak ley trime sungguh ayat tue.. org tue nak mara ke tak ulun ngadu kat sini, ulun xdulik.. yang penting, ulun kene cakap pe yang ulun rasa..

ulun memang tak ley lpe masa ulun jpe die masa be4 diz, die cakap ulun xpandai jalan.. blur2 jgak masa tue pe maksod die.. so, ulun amek langkah pekak kan telinga n troskan idup macam biasa tanpa marah2 ataw pon saket ati..

yg paling latest ulun jpe die, tbe2 die tanye ulun, prasan x sumtin.. ulun blur2 jgak soklan tue.. skop tertalu luas.. senang cte, ulun tanye la die, da pape yg kene perasan ke?? nak taw die cakap pe?? ulun skang dah pandai jalan.. perasaan tyme tue, xmampu nak kata..

ulun dah abes pk pe maksod die yg sebnarnye.. ulun pown tanye la mama ulun, pe maksod die.. mama ulun kata, die maksodkan ulun dah pandai jalan means, jalan2 yang g mrayap tue (shopping, window shopping, tgk wayang, g zoo) bkn cara berjalan.. korang paham tak pe yg ulun cbe trangkan pe mama ulun cakap nie?? payah nye nk explain..TAPI! ulun taw maksod die cara berjalan (style that i'm walking)..

senang cte, ulu
n cakap kat die, law nak kawan yg pandai jalan, g kawan ngan MODEL catwalk.. kan? kan? sah2 die jalan catwalk model2 tue.. baru la senang kowt mata die tgk org jalan catwalk, graceful gamaknya.. senang kata, gudluck la dalam pencarian gadis catwalk.. kalo ada, tahniah diucapkan.. ikhlas dari hati ulun..

niwey, pada si die, ulun dah maafkan diatas pe yang die DAN adik die cakap. (die ngan adik die yg cakap ulun xpandai jalan). maybe ada yg xkene jgak kowt cara ulun berjalan dlu, ulun xtaw la.. but, he's the one who told me dat i cannot walk properly.. maybe kawan2 ulun xsampai ati kowt nak gtaw ulun xpandai jalan.. but, i'm so glad, die cakap ulun dah pandai jalan skang.. gaya catwalk kah skang ulun jalan?? hahaha.. hanya die yang mampu nilai coz die yang byk komen sgt.. thanks 4 the complain actually..

kesimpulannya, sabar separuh daripada iman...

Apr 13, 2009

PC FaiR...

hAh!! Ulun nak cte nie.. Smalam, Ulun g PC Fair.. Ya Allah!! Ramai nye la orang.. Nak jalan pown gne macam2 cara.. Macam ketam pown da jugak kdg2! Hehe..

Ulun g ngan sorang kawan nie.. Mle2 janji nak jpe die tahun depan, tp, ALAMAK! Terjumpe awal plak.. Hehehe.. Nak wat cmane kan.. Memandangkan 1st tyme jejak PC Fair yg kat KLCC, Ulun xley bayang langsung mane terletaknya mende tue kat KLCC.. Kawan Ulun kata kat luar.. Ulun mati2 la engat cam open booth. Mustahil gler, ne taw ujan kan.. Rupe2nye, kat luwar, dgn kata lain nya, bangunan seblah KLCC la..

Then, ble masok je, adomak... One way!! Masalah jugak tue.. Ne la taw kan, Ulun dah survey2 skali bekenan kat kdai yang tengah2, kene start dari awal.. Dah la jalan susah!! Melekat anatara satu sama lain.. Hahaha.. Mujor la yang kat atas tue xda intention sgt nak tgk.. So, Ulun jalan menonong je cr mende yang di aim. Huhu.. Kat floor bawah, ley la survey2 pastu g patah balik pown xpe, coz keadaan n keluasan nya, mengizinkan.. Ngee~

Kawan Ulun nie, tujuan die nak beli printer ataw ink printer.. Ntah la npe, satu pe pown die xbeli.. Die kata, sok nak usha kat LOw Yat plak.. Die cakap, tenang sket.. Pulak dah.. Urm.. Sukati die la kan.. Xtaw la die dapat ke tak mendenya..

Ble dah penat tawaf PC Fair tue, pe lagi.. G makan la plak.. Ulun suggest makan kat Burger King coz tempat tue bese nya, ada je tempat duduk.. Hah, kan btol, Ulun masok je, dah tertera tempat duduk dua seat.. Laju2 Ulun g duduk.. Tak larat kaki Ulun nak berdiri lagi.. Gatal ngat pakai heels dua inci setengah.. Haha.. Xsangka la plak kene bejalan sebyk nie kan.. Adoyai...

Kawan Ulun yang sgt baik hati nie la yang g beli, amek air, amek straw, amek sos.. Sorry ekh.. Siyes xmampu.. Hehehe.. Actually, nak tolong amek kan sos tp, die lak dah patah balik nak g amek sos.. Ulun hanya mampu memanjatkan syukur.. Ngee~ Lagi satu, masheh coz blanja Ulun BK..


Lepas dah kenyang, n rehat jap.. Baru la mampu nak berjalan balik.. Huhu.. Seb bek Ulun nye saket kaki blom tahap nak g beli sandal ataw sliper kat Vincci.. Hehe.. Law beli, maknanya, dah parah la tue.. Huhu.. Hah! Otw nak jalan balik tue, kawan Ulun nie, interested sgt kat Mercedes yg ada display kat c2.. Adik Ulun cakap, C-class. Ntah la btowl ke tak.. Korang nilai la sendri..

Masa nak nek train, Ulun n kawan Ulun bepecah la.. Die nak g Keramat, Ulun nak g KL Sentral.. So, juz say gud bye kat c2.. Ngee~ Ulun ble sampai kat kete je, laju2 bukak heels, pakai seliper Jepon.. Indah nya, dunia saat tue.. Hehe.. Next, Ulun menuju ke Mydin Selayang. Ada pesanan dari umah.. Better beli, kang ada plak yg muke moncong! Mama Ulun la tue.. Hehehe.. Kat Mydin, g kai sliper Jepon je, xda makna nak kai heels lagi.. Hahaha.. Pengajarannya, pasni, Ulun kuwar kai kasot ataw sliper je.. Tobat!!


Apr 12, 2009

" U jump, I jump"

entry kali nie xde kene mengene dgn Titanic erk... yg kene nyer... kipas baru pas tgk citer titanic... hohoho...

dah lame dah x update... banyak lak tag yang datang... so sori pade sesape yg tag nyer x terjawab... busy kaw2... sekarang dah kurang ckit busy... nie tag dari sape ntah... x ingat dah... so.. sori... xyah citer banyak... nie la tag nyer..



::Put an X in every box that applies to you::
::Add up all the x's and title subject with the sum as "My marriage age is__"& those tagged, do it!::


[x] You know how to make a pot of coffee
[ ] You keep track of dates using a calendar
[ ] You own more than one credit card
[ ] You know how to change the oil in a car
[x] You do your own laundry
[ ] You vote every election
[x] You can cook for yourself
[x] You think politics are exciting
[ ] You balance your own checkbook
[x] Your parents have better things to say than your friends
Total: 5


[ ] You show up for school/college/work every day early
[ ] You always carry a pen in your pocket/purse
[ ] You've never gotten a detention
[x] You have never smoked a cigarette
[x] You have never gotten completely trashed
[ ] You have forgotten your own birthday at least once
[x] You like to take walks by yourself
[x] You've watched talk shows
[ ] You know what 'credibility' means without looking it up
[x] You drink coffee[caffeine] at least once a week
Total: 5

[ ] You know how to do the dishes
[x] You can count to 10 in another language
[x] When you say you're going to do something you do it
[x] My parents trust me
[ ] You can mow the lawn
[x] You can make adults laugh without being stupid
[x] You remember to water the plants
[x] You study when you have to
[ ] You pay attention at school/college
[x] You remember to feed your pets
Total:7

[x] You can spell 'experience' without looking it up
[ ] You work out on a regular basis
[x] You clean up your own mess
[ ] The people at Starbucks know you by name
[ ] Your favorite kind of food is take out
[x] You have gained weight since middle/high school
[ ] The first thing you do when you wake up is get caffeine
[x] You can go to the store without getting something you don't need
[ ] You understand political jokes the first time they are said
[ ] You can type quickly
Total: 4

[x] You have realized that the weather forecast changes every hour
[ ] Your only friends are from your place of employment
[ ] You have been to a Tupperware party
[ ] You hve realized that no one will take you seriously unless you are over the age of 25 and have a job
[ ] You have more bills than you can pay
[ ] Most of all your friends are older than you are
[ ] You can say no to staying out all night
[x] You use the internet every day
[ ] Your wardrobe hasn't changed in a while
[x] You can read a book and actually finish it
Total: 3


hmm... cm 24 jerk...

My marriage age is 24??
hmm... jempot la datang rumah erk... tahun depan... klu ade jodoh la...
lalala~

Apr 11, 2009

Pelik Bin Ajaib

skrg nie... ranking blog kipas dah 6 juta lebih... komfremla x hebat mane pong... kan2??
time kaseh la bbyk kat -wan- ... rajin nyer tolong checkkan tok kipas... nie yg tambah sayang dgn ko nie... lalala~

hmm... kepelikan melanda selepas tgk nie...



hmm... time kaseh daun keladi... laen kali datang la lagi... lalala~

Apr 6, 2009

Apa YanG si DiA LaKuKaN...


Khas untuk org yg baru bercinta atau tengah bercinta atau sentiasa dlm alam percintaan atau bakal menghadapi alam percintaan.. Hehe.. Ulun xtaw la mende nie sahih ataw tak.. Korang judge la ek.. Ne taw ada btowl nye.. Hehe.. Slamat Bercinta!!

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti 'selalmat pagi','selamat hari minggu', 'selamat tidur', 'take care', dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeda, bukan "aku CINTA padamu", tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari ulang tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. Dan saat itu, matanya pasti berkaca kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kamu tuturkan padanya, dan akhirnya kamu musnahkan? Pasti kamu lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kgemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS 'good luck' untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. Dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar 'jauh dimata, jauh dihati?'

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20] Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kamu pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

[ Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia-siakan orang tersebut... kamu akan menyesal melakukannya! peace.. ]

Apr 3, 2009

Apr 2, 2009

Tempatkan Bilik Ku Di Neraka

hari nie aku dapat email dari sahabat baek mr daus.. citer yg baek tok jdk kan renungan bersama..


*********************************

Pada suatu hari, seorang gadis yang terpengaruh dengan cara hidup masyarakat Barat menaiki sebuah bas mini untuk menuju ke destinasi di wilayah Iskandariah.

Malangnya walaupun tinggal di bumi yang terkenal dengan tradisi keislaman, pakaian gadis tersebut sangat menjolok mata.Bajunya agak nipis dan seksi hampir terlihat segala yang patut disembunyikan bagi seorang perempuan daripada pandangan lelaki ajnabi atau mahramnya.

Gadis itu dalam lingkungan 20 tahun. Di dalam bas itu, ada seorang tua yang dipenuhi uban menegurnya:
"Wahai pemudi! Alangkah baiknya jika kamu berpakaian yang baik, yang sesuai dengan ketimuran dan adat serta agama Islam kamu, itu lebih baik daripada kamu berpakaian begini yang pastinya menjadi mangsa pandangan liar kaum lelaki.... "
nasihat orang tua itu.

Namun, nasihat yang sangat bertetapan dengan tuntutan agama itu dijawab oleh gadis itu dengan jawapan yang mengejek:
"Siapalah kamu hai orang tua? Apakah di tangan kamu ada anak kunci syurga? Atau adakah kamu memiliki sejenis kuasa yang menentukan aku bakal berada di syurga atau neraka?"

Setelah menghamburkan kata-kata yang sangat menghiris perasaan orang tua itu, gadis itu tertawa mengejek panjang. Tidak cukup setakat itu, si gadis lantas cuba memberikan telefon bimbitnya kepada orang tua tadi sambil melafazkan kata-kata yang lebih dahsyat.
"Ambil handphone ku ini dan hubungilah Allah serta tolong tempahkan sebuah bilik di neraka jahannam untukku,"
katanya lagi lantas ketawa berdekah-dekah tanpa mengetahui bahawasanya dia sedang mempertikaikan hukum Allah dengan begitu biadab.

Orang tua tersebut sangat terkejut mendengar jawapan daripada si gadis manis. Sayang sekali, wajahnya yang ayu tidak sama dengan perilakunya yang buruk. Penumpang-penumpang yang lain turut terdiam malah ada yang menggelengkan kepala kebingungan. Semua yang di dalam bas tidak menghiraukan gadis muda yang tidak menghormati hukum-hakam agama itu dan mereka tidak mahu menasihatinya kerana khuatir dia akan akan menghina agama dengan lebih teruk lagi.

Sepuluh minit kemudian bas pun tiba di perhentian. Gadis seksi bermulut celupar tersebut di dapati tertidur di muka pintu bas. Puas pemandu bas termasuk para penumpang yang lain mengejutkannya tapi gadis tersebut tidak sedarkan diri. Tiba tiba orang tua tadi memeriksa nadi si gadis. Sedetik kemudian dia menggeleng-gelengkan kepalanya.

Gadis itu telah kembali menemui Tuhannya dalam keadaan yang tidak disangka. Para penumpang menjadi cemas dengan berita yang menggemparkan itu. Dalam suasana kelam kabut itu, tiba tiba tubuh gadis itu terjatuh ke pinggir jalan. Orang ramai segera berkejar untuk menyelamatkan jenazah tersebut. Tapi sekali lagi mereka terkejut. Sesuatu yang aneh menimpa jenazah yang terbujur kaku di jalan raya.

Mayatnya menjadi hitam seolah-olah dibakar api. Dua tiga orang yang cuba mengangkat mayat tersebut juga kehairanan kerana tangan mereka terasa panas dan hampir melecur sebaik saja menyentuh tubuh si mayat. Akhirnya mereka memanggil pihak keselamatan menguruskan mayat itu.

Begitulah kisah ngeri lagi menyayat hati yang menimpa gadis malang tersebut. Apakah hasratnya menempah sebuah bilik di neraka dimakbulkan Allah? Na'uzubillah, sesungguhnya Allah itu Maha Berkuasa di atas segala sesuatu. Sangat baik kita jadikan iktibar dan pelajaran dengan kisah benar ini sebagai Muslim sejati.


Sumber: Dipetik dari majalah Iskandariah Mesir 'MANAR ISLAM'

www.iluvislam.com

Klik Iklan Di Bawah