Mar 14, 2009

Help Me..!!

Hoola korang sume.. Ulun dah letih mencari2 apakah makanan yang popular di kalangan rakyat M'sia yang berbentuk cecair.. Sebagai contoh, KICAP.. Korang semua boleh tak tolong Ulun bagi idea apa makanan yang berbentuk cecair tue..
Ciri2 makanan yang Ulun nak wat sebagai bahan ujikaji nie (mcm saintis la plak, hehe..), dah tentu berbentuk cecair.. Berbeza dengan PASTE taw.. Kalau paste, macam sos cili atau sos tomato.. Tak pown macam jem.. Taw kan..
Slagi Ulun xdapat mende yang sesuai, keje Ulun xpat siap.. Uwaaaa... So, Ulun nak mintak opinion korang.. So.. PLZ HELP ME..
Dari idea2 korang tue nanti, Ulun akan analisa semula, either ada tak toxin2 yg xbek tok kite makan.. Nanti, Ulun update korang..
Ulun dahulu kan ngan ucapan RIBUAN TERIMA KASIH!!

15 comments:

hadio69 said...

ala snang je, kicap hahahahaha

✖cikin✖ said...

budu...ok pe
hoho :?

p.i.n.a.t said...

cuka msuk dlm kategori mknan x?lalala~

Monkey D Luffy said...

makanan yang dicairkan

~miszirdawaty~ said...

kicap th mknn ka???
haha~
mybe nata de coco...
[sOwt~]

♥ Cik Ca said...

hahaha..
apakh soklan ini...
sos mknn gaks ke...
em cik ca pilih..
sup cendawan campbells bley..
hahaha

nurain said...

sup tu makanan berbentuk cecair gak kan..xnak ade pape..sup ksong..completely solution..wahahaha

kEy said...

mknn yg cair?
nasi byk sgt air..
bukan bubur tp lg cair dr tu~

Yanmie said...

hahaha..lawak ler entry nie...hem sup kosong kot..

alien said...

otak udang, budu, cencalok..
cendol kosong..hehe

Umie said...

budu...cuka...sup kosong...

penjenayah.merah.jambu. said...

kuah megi?
hehe..

ULuN said...

oh tidak!
rasa tension jgak..
korang engat ulun men2 ke?
i'm very2 surely serious about this..
npe lak kata lawak..
cannot be accepted..

niwey,
thanks 4 ur comment...

Kipas said...

hohoho...
sian nyer die...
nak lalala gak kat blog sendr...
lalala~

Johnny Ong said...

cendol dan ais kacang

Klik Iklan Di Bawah