Mar 7, 2009

LeLaKi EnSeM...!

Hoola there!
Lam dunia nie, macam2 persepsi tentang lelaki ensem and lelaki yang kurang ensem.. Kat sini, ada beberape comparison antara dua type lelaki seperti Ulun sebutkan tadi.. Apa pandangan korang? Betul ke tak ekh? Nak taw.. Mr.Kipas sgt konfiden die di golongan LELAKI ENSEM.. Boley la.. Bg pluang..

Kalau lelaki handsome pendiam..
Perempuan akan cakap: woow, cool giler...
Kalau lelaki tak handsome pendiam..
Perempuan akan cakap: eh! perasan bagus...

Kalau lelaki handsome berbuat jahat..
Perempuan akan kata: nobody's perfect..
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat..
Perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!


Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu..
Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu..
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia..


Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik..
Perempuan akan kata: sepadan sangat...

Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik..
Perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih..
Perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..

Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih..
Perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

Kalau lelaki handsome penyayang binatang..
Perempuan akan cakap: perasaannya halus... penuh kasih sayang..

Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang..
Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

Kalau lelaki handsome bawa BMW..
Perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam..

Kalau lelaki tak handsome bawa BMW..
Perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar..
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar..
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar..
Perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...


Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan..
Perempuan akan cakap: ini barulah lelaki gentlemen..

Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan..
Perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....

Kalau lelaki handsome bersedih hati..
Perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on..
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati..
Perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?


TETAPI.. Pada pendapat Ulun la, kalau Ulun ada bg pihak PEREMPUAN AKAN CAKAP, Ulun xda la ulas sampai macam tue sekali.. Tak kire la utk lelaki ensem ataw sebalik nye.. Yang penting, apa yang TERSEMAT LAM ATI laki tue.. Bersih ataw tak.. Ryte?

8 comments:

nurain said...

hahha..pernah bace ni versi pompuan nyer~

CikYana(",) said...

btul2
cik yana sokong..

✖cikin✖ said...

cikin tertanya2

adakah Kamo tergolong dalam golongn encem????

hohoho

Monkey D Luffy said...

malang kan jadik x hensem cam aku

Kipas said...

:fhuh... nak tunggu org puji... bile tahun la dpt erk... dr menunggu bende yg x mungkin...baek wat sendr... kan2??:D
puji dr sendr sudah~ :))

kipas HENSEM!! :~

lalala~

ULuN said...

yela2...
silakan untuk memuji..
hehehe..

nonna manis said...

yeeyee incik kipas mmg hensem...sukar untuk dinafikan kehenseman incik kipas..

Kipas said...

hah... ade gakk penyokong... hohoho... thankz...

hmm... buleh la wat club penyokong kipas... hohoho:))

Klik Iklan Di Bawah