Mar 31, 2009

OnE DrOp..!

Thanks 4 all fwen that concern where am I since laz week.. Actually, Ulun baru je lepas attend convo.. Kat sini Ulun nak share serba sket sal convo Ulun ritu.. Huhu..

1st thing 1st, Ulun nak ucap trima kaseh kat 'pakwe' yg susah2 pos adiah tok Ulun.. Dengar cte, GM menyumbang idea sal menggunakan kalendar sepenuhnya.. Hehe.. Niwey, I really appreciate it.. Really3 appreciate it..(Dah rasmi pown masa g UPM tadi.. Ngee~)

Ulun grad lmbt sket dari kawan2 coursemate Ulun, dats y rasa lonely sket.. Extend la katakan.. Kawan2 yg len dah grad.. Seb bek ada AIN (rumet & besfwe yg tersyg..) Di mana2 die la yg teman Ulun.. Ieda (rakan LI) pown ada, xsangka die ada jugak.. Terharu ase.. Hehe.. Thanks korang! ((Angah a.k.a Ain, angah convo, achik tang!! Harus!!))
Nie lah gambar yg sempat di rakam.. Huhu..

Now, Ulun tgh berusaha untuk memajukan diri, selangkah lagi ke hadapan.. Insyaallah.. Doakan Ulun.. Peace..

Mintak Pertolongan Dari Kawan2 Blogger

kengkwn yg ade kelapangan sile la melawat blog nie..
aku bace pong kesian.. tp nak wat cm ner??
still study.. cume ini la yg termampu..
so.. mari b'ramai2 g blog sweet92 nie..
bantu la per yg termampu.. idea ker..
kewangan ker.. nasihat ker..
sekurang2 nyer..
dapat la ringankan ckit beban org yang menanggung..


ari nie kite di atas..
sok luse sape tau..
kan2??



Mar 29, 2009

Bile Laki Ker Dapor...

kemarin kipas n the geng... di jempot ker rumah sprvsr... sprvsr ktorg nie... dah kawen... tp dok jauh... ala... lecture kat cni panggil PJJ... perkahwinan jarak jauh... huh... mcm2.. so.. masing2 amek la tempat mase kat dapor 2.. aku n GM n sorg lg rakan menggoreng kentang..

mule2 sume cm malu jerk nak tunjuk skill... nak masukkan kentang pong sikit2... aku tgk dr jauh jerk dorg wat... huh.. slow la pulak api dier... bile tahun nak siap klu cm nie?? dah la kuali kecik jerk... g besau kan ckit api... tau per jadik?? api 2 besau la ckit dari td... lalala~

so... mase nak angkat tu... ade la sorg mamat 2 angkat... pakai la mangkuk yg siap lapik dgn tisu... buleh plak mase rapatkan mangkuk tu... tisu tu terbakar... huh...kelam kabut tiup.. hohoho.. nasib baek la padam... huh...

tp... yg x leh tahan... kali ke 2 nak angkat kentang tu pong terbakar jugak... huhu... kali nie tiup x leh jalan lak... pegi kat sink... bukak air... huh... nasib baek kentang 2 x basah.. huhu..dah padam tu.. per lagi.. cover la.. betol2 berasap dapor.. bkk pintu kasik asap kuar... hohoho... cover tu penting... lalala~

dah abes cover nasib baek la x hangus... org tukang tgk td gakk la yang angkat kentang dlm kuali tuu... dah angkat per lg kan?? test power ckit... huh... masak x seberape... yg rase lak bukan calang2... hampir licin dah... lepas 2-3 kali goreng bbdk junior lak amek aleh... aku n the geng dok depan tv tgk pengumuman pemilihan UMNO... smbil goyang kaki... gigil... takut org tau...lalala~

bbdk junior yg ade ms tu masak gulai ayam... ayam goreng... buleh la klu nak amek wat laki... hmmm... datang rumah sprvsr kol 8 mlm... kol 10 lebih baru dapt makan... huhu... kebulur kaw2...lepas Khairy Jamaludin ditabal sebagai ketue pemude... aku pong blah la~ dah makan balek la... xkan nak kene perambat br balek kot...

so... aku ade carik sedikit sebanyak info pasal lelaki masuk dapor nie... cam ade kene mengene dgn aku ckit... hohoho...

1. 99.9% lelaki amat pandai masak kari.....tapi megi kari saja la

2. Lelaki kadang2 memang suka memasak....tapi amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk...


3. Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah...bising bukan main


4. Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju...pastu, sambil isap rokok plak...


5. Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin...


6. Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat...cepat sikit masak


7. Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri...


8. Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak oleh seorang lelaki..tetapi peng'komplen' nombor satu jika makanan itu di masak oleh wanita..


Antara sebab sebab lelaki memasak:

* Malas nak pegi kedai

* Hampir hampir pokai

* Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired

* Mental theraphy

* Konon konon nak practice...nanti buleh amik hati pasangan

* Buang tebiat...



sumber: http://www.infomaya.net/

ps:
nasib baek x sakit perot pg tuu... klu sakit... komfrem... xde laen dah...

Mar 27, 2009

Soklan Dari Seorg P'puan

hari nie aku terime bberape msj yang agak mengejutkan daripada seorg perempuan... yang baru beberapa ari aku kenal... x tau la per yang difikirkan nyer... tetibe jerk tanye soklan2 berunsur luc... hmm~

"prnh tgk blue??"

"awk tau d0p lcap 2 ape??"

"onani??"


tau per yg aku fikir pd mase 2??
p'poan nie x reti malu ker tanyer laki cm 2... hmm~

Mar 24, 2009

Sape Lagi Kuat Merajuk??

oleh sebab memanjang aku dengar perkataan merajuk... dr beberape org rakan... lebih 10 kali kot... mungkin aku nie kuat majuk kot... hmm... yeke?? xde kot... klu BDfeb baru la btol... hohoho... jangan marah erk Bd... nnti kene jual... tp... betol ker laki nie suke merajuk?? sape lagi kuat merajuk erk?? laki ker p'poan?? tp lepas aku jumpe citer nie... aku rase... aku dah tau dah sape lagi kuat marajuk... lalala~

Seorang laki yg pendiam tetiba merajuk...Dah 3 hari tak bercakap ngan
bininya...Suatu ptg bininya pun bertanya;

Bini: Kenapa U?
Laki : uhhhhh!!luat! !!

Bini: Pasai i kuar pergi kedai tak bagi tau u ker?

Laki: Tak!

Bini: Pasai mak bapak i datang ngan adik2 tinggal sampai 2 minggu ker?

Laki: Tak!

Bini: Pasai keter U, i bagi pancit ker?

Laki: Tak

Bini: Err!pasai i amik duit u RM10,000 tak bagi tau u ker?

Laki: tak!

Bini: Pasai i tak iron baju u ker?

Laki: Tak

Bini: Pasai i tak pernah masak kat u selama nie ker?

Laki: Tak!

Bini: Pasai i selalu suruh u beli lauk bungkus ker?

Laki: Tak!

Bini: Pasai i tak nak anak ker?

Laki: Tak!

Bini: Pasai u kena basuh baju kita ker?

Laki: Tak!

Bini: Abis tue???awat nie???

laki: Err! Naper u dah bulih semayang tak cakap i pun!...

Bini: ???????


so?? tau dah sape kuat majuk??
lalala~

Mar 23, 2009

Sape Tak Sayang Oii!!



SAYANGI BUMI ANDA
switch off the light...
leh maen dalam gelap...
lalala~

for more info visit http://www.earthhour.org.my/


Mar 22, 2009

Flying Glider ( Final Part )


11 march 2009 telah berlangsung acare paling ditunggu2 untuk sem nie... selepas entry pertame dan kedua pasal projerk nie... post nie adalah yang bahagian terakhir... projek nie gak adelah antare projek terakhir aku kat cni... banyak gakk kejutan... luar biase... yg x bise pong ade.. tp... jgn la berharap jumpe UFO kat cni... kofrem x jumpe nyer la...

so.. kat cni ade beberape keping gambar dan jugak video semase ari kejadian untuk tatapan sume... lalala~

peserta yang terlibat...


antara design glider yg ade

gelanggang pertarungan


menunggu giliran...


antara aksi balingan..

iklan ckit... lalala~

kapal terbang yang x dapat diselamatkan lagi...



buleh pulak die lalu time aku amek gambar awek2 meki...
huhu.. mcm xde tempat laen nak lalu...

mmg nak kene budak nie...

nie salah satu video yg dapat aku amek wat tatapan sume...
nie glider paling mengancam... besau dah mcm besu org dah...
siap paki batang penyapu yang x bleh tahan 2.... nak tgk besau mane??


dah besau org dah... kalah lec... hohoho...
nasib baek la pilot die pong besau jugak... klu x...
hanyut skali.... hohoho~
jangan marah erk~

video

download video

p/s: klik pade gamabr tok besaukan gambar... lalala~

Mar 21, 2009

I LOVE YOU...!


Hoola there! Maybe nie post Ulun yg terakhir wat 2 minggu nie.. Ulun ada terjumpa something yg macam nice jugak la tok share.. Korang boring tak, asek2 cakap, I LOVE YOU, CINTA KAMU je? Hehe.. Now, Ulun tarok pelbagai bahasa tok cakap I LOVE YOU.. Huhuhu... Praktikkan.. Peace..

Albanian - Te dua!
Arabic - Ohiboke (m to f) Nohiboka (f to m)
Bengali - Ami tomake bahlobashi!

Bosnian - Volim te!
Croatian - Volim te!

Czech - Miluji te!

Danish - Jeg elsker dig!

Dutch- Ik hou van je!
Filipino - Iniibig kita!

Finnish - (Mä) rakastan sua!
French - Je t’aime!

German - Ich liebe dich!

Greek - S’ayapo!

Hawaiian - Aloha wau ia ‘oe!
Hebrew - Anee ohev otakh (m to f), Anee ohevet otkha (f to m)
Hindi - Mai tumase pyar karata hun (m to f), Mai tumase pyar karati hun (f to m)

Hungarian - Szeretlek!
Icelandic - Eg elska thig!
Japanese - Kimi o ai shiteru!

Korean - Dangsinul saranghee yo!

Malaysian - Saya cintamu!

Norwegian - Jeg elsker deg!

Polish - Kocham ciebie!
Portuguese - Eu te amo!
Romanian - Te iubesc!
Russian - Ya tyebya lyublyu!

Spanish - Te amo!
Swedish - Jag älskar dig!

Turkish - Seni seviyorum!

Ukrainian - Ya tebe kokhayu!

Vietnamese - Anh yeu em (m to f), Em yeu an (f to m)

Yiddish - Kh’hob dikh lib!

Zulu - Ngiyakuthanda!


A Gift Of Love
Author: Sharon MacFadyen

My gift to you is my love
Given from deep within my heart
It is the best I have to offer
And its yours until this earth we depart

You have captured a part of me

A part so very fragile that I am in fear

For it is my heart I have lost

To you my love,
the one I hold most dear

I chose to love you now

With all that I have and all that I am
And I pray that God follows us
To guide our steps as we cross this land

For it is with His blessings

We will live most at peace with each other

For He is the reason after all

We found one another ........ I Love You!


Mar 19, 2009

Why LADIES today are single...?????


Roger2..! Kat sini ada kajian tentang nape gurlz pada zaman skang ramai yang single lagi.. Tp.. Xtaw la sejauh mane kebenarannya.. Ada jugak kowt yg btol.. Korang hayati la, n tanya la pendapat korang sendri.. Ok? ;-)

1) the nice men are ugly..
2) the handsome men are not nice..
3) the handsome and nice men are gay..
4) the handsome, nice and heterosexual men are married..

5) the men who are not so handsome but nice men have no money..
6) the men who are not so handsome but are nice man with money think we are only after their money..
7) the handsome men without money are after our money..
8) the handsome men who are not so nice and somewhat heterosexual, don’t think we are beautiful enough..

9) the men who think we are beautiful, that are heterosexual, somewhat nice and have money are COWARDS..
10) the men who are somewhat handsome, somewhat nice and have money and great!! are heterosexual, are SHY and NEVER MAKE THE FIRST MOVE!!
11) the men who never make the first move, automatically lose interest when we take the initiative.. How Bad..

Bg Ulun la kan, OK je ada partner lam life nie, CAMBESH!! Cume kene pandai la pilih partner kn... Ngee~ Niwey, sape2 yang sedang BERDUA skang nie, Ulun doakan korang sentiasa bahgia hingga ke akhir hayat... And, pada sesape yg tengah SOLO, smoga mendapat SOULMATE korang, Amien....

Kena Tag ( Part 9 )


tag datang daripada kEy... nasib baek kasik yang senang gakk... tutup mate pong leh wat... hohoho... joke jerkk... hohoho...tp... klu soklan cm nie... mmg kipas suke... hohoho~

1) MAKE A LIST OF WHAT U WANT ON YOUR BIRTHDAY

2) The list should be 10 numbers

3) post the image of this award to your posting

4) give it to 10 frens of yours



Toyota celica


Mustang GT500


Nissan GTR


banglo 4 tingkat cukup la... janji ade lif...hohoho...


jumpe dgn zidane


jumpe dgn henry


koleksi manga


set home theater

mengerjakan haji dan umrah




dann... last skali...


ayam togel... lame dah x makan... lalala~

Mar 18, 2009

TiDuR.... ZzZzZZZzzzz...........

Tidur ialah keperluan asas yang diperlukan oleh manusia, seseorang itu menghabiskan masa satu pertiga dalam hidupnya untuk tidur. Tidur ialah satu proses pengembalian. Semasa kita tidur, otak kita akan melalui tiga tahap tidur: cetek, dalam dan REM (rapid eye movement). Tidur akan menyegarkan, memulih, dan mengembalikan tenaga kepadabadan and otak kita. Sistem imun kita akan dikuatkan, sel-sel akan bertumbuh dan diperbaiki, dan badan kita dapat menyimpan tenaga.

Berapa lama tidur yang kita perlu?
Keperluan tidur seseorang bergantung kepada banyak faktor, termasuk umur. Bayi biasanya memerlukan 16 jam sehari, manakala remaja memerlukan 9 jam. Untuk dewasa, masa tidur selama 7 ke 8 jam adalah mencukupi, walaupun sesetengah orang mungkin hanya memerlukan masa tidur selama 5 jam atau sesetengah orang memerlukan masa tidur selama 10 jam.
Tidur terlalu kurang akan menghasilkan satu “hutang tidur”, di mana lebih kurang sama dengan terlampau mengeluarkan wang dari bank. Lama-kelamaan badan anda akan memerlukan hutang tersebut dibayar balik. Kita tidak kelihatan untuk dapat kurang tidur daripada apa yang kita perlu, manakala kita akan menyesuaikan diri dengan jadual tidur tersebut, di mana keputusan yang dibuat kita, masa untuk bertindak dan fungsi lain akan terus terjejas.

Perkara yang boleh anda buat untuk membantu anda untuk mendapat tidur yang
lebih berkualiti.


1. Tentukan satu jadual masa untuk tidur / bangun

- cuba tidur pada masa yang sama setiap malam, badan anda akan menyesuai diri dengan jadual itu dan akan bersedia untuk tidur bila sampai masa tersebut.


2. Elakkan kafein, nikotin dan alkohol pada masa petang lewat dan malam
- kafein dan nikotin akan melambatkan masa tidur anda, dan alkohol akan mengganggu tidur anda pada malam nanti.


3. Elakkan makan dengan banyak sebelum tidur
- makan secara banyak akan menyebabkan sistem pencernaan dalam keadaan aktif dan ini akan mengganggu tidur.


4. Selalu bersenam
- bersenam pada siang hari dapat membantu anda tidur dengan nyenyak pada waktu malam, tetapi senaman yang banyak dalam masa dua atau tiga jam sebelum tidur akan meningkatkan suhu badan anda dan menyebabkan anda susah untuk masuk tidur.


5. Mempertimbangkan keadaan tidur anda
- Tempat tidur hendaklah selesa, gelap dan senyap


6. Adakan satu kebiasaan sebelum tidur
-buat aktiviti relak yang sama setiap malam sebelum tidur, seperti mandi dengan air panas, membaca atau mendengar kepada muzik yang tenang. Badan anda akan tahu sampainya masa untuk tidur.


7. Tidur awal setiap malam untuk satu jangka masa tertentu, ini dapat memastikan anda mendapat tidur yang mencukupi.


8. Jika anda mempunyai masalah untuk tidur, jangan tidur pada siang hari, kerana ia akan mengganggu anda untuk tidur pada malam.


9. Jika anda tidak dapat masuk tidur dalam masa 30 minit, jangan guling di atas katil. Bangun dan buat aktiviti yang dapat menenangkan anda, contoh dengar lagu yang tenang atau membaca buku sampai anda berasa menggantuk. Cuba menenangkan fikiran anda, jangan guna masa ini untuk menyelesaikan masalah harian anda.
Mr. Kipas, praktikkan ekh....

Kena Tag ( Part 8 )

Yang ni lak tag dr hunny... nasib baek la die kasik diskaun... xde la panjang sgt... thankz to her...klu rajin... tag la lagi.. huhu... gilo!! x mau dah...cukup la 2...

1. Nama samaran???
kipas


2. Hobi???
baca manga maen bola n tgk drama korea or jepong...
lalala~


3. Barang tersayang???
moto, laptop n handphone...
sape x sayang woit... lagi la klu pki duit sendiri beli...


4. Perangai yg x suka???
carik pasal


5. kata2 semangat???
aja!! aja!! fighting!!


6. Mmg minat sangat b'chat???
ikot cuace gakk... agak2 mendung buleh la kot...


7. Besar nanti nak jadi???
besau nanti nak jadik ultraman... lalala~
hmm.. xcukup besar lagi erk??


8. Blog hunny ek???
hitam itu menawan... simple...

Mar 17, 2009

Kene Tag ( Part 7 )

tag from nana n bbc n julietANN

HERE ARE THE RULES :


* Share 7 facts about yourself on your blog
* Tell 6 unspectacular quirks of yours
* Tagged 7 people at the end of your post by leaving their names as well as link to their blogs
* Link the person who tagged you


7 facts bout me huh.!!

# Kipas Bin Angin
# start idup 14 jan 1986
# start jd blogger selepas di pengaruhi bd feb..
# peminat My Chemical Romance
# hobby tidooo n bola...tido balo... makn bola.. skali la 2...
# suke abeskan mase dgn manga
# suke jadik tukang rase dr tukang makan. tp leh try ajak makan tgk per jadik.

Word : quirk

Dictionary:

noun
  1. permainan kata-kata
  2. kebiasaan khusus dlm tingkah laku


6 unspectacular quirks :

# agak pendiamm gakk la~ n baek tahi idung... lalala~
# tido x tentu mase... (sindrom tido x brp btol, sesuke jerk tido)
# tgk citer korea nangis... lalala~
# bawak moto slow jerk... meter kosong jerk.. x dpt bc...lalala~
# buat keje ikot mood...
# klu sape yg dekat... slalu dgr kipas ckp... ah!sudahhh~


Mar 16, 2009

Kene Tag ( Part 6 )

tag dr inn n jiji

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 5 friends
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

-----------------------------------------



IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Let It Be - Beatles

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Penasaran - Waheeda & Giegel

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Anak Ayam - Too Phat

HOW DO YOU FEEL TODAY?
aku dah bosan - Search

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Crush - David Archuleta

WHAT'S YOUR MOTTO?
Dua Insan - Eva & Ezad (Exists)

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Sean Kingston - Take You There

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Abba - Take A Chance On Me

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Jauh Di Sudut Hati - Sudirman

WHAT IS 2 + 2?
Aris Ariwatan - Lamunan Terhenti

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
spring-sejujur mana kata2

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Jangan Bilang Tidak - Rafi Ahmad

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
My Chemical Romance - Teenagers

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Jamal Abdillah-Perjalananku

WHAT WILL/DID YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Bryan Adams - Heaven

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Michael Learns to Rock - Nothing to Lose

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Lela - Bidadari

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Exists - Rahsia Pohon Cemara

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Melissa-Cinta Untuk Nabila

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Simple Plan - Happy Together

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Plain White T's - Hey There Delilah

HOW WILL YOU DIE?
Teddy Geiger - For You I Will

WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET?
Black Dog Bone - Khayalan

WHAT MAKES YOU LAUGH?
Ezlynn - Sesalanku

WHAT MAKES YOU CRY?
Red Hot Chilli Peppers - Other Side

WILL YOU EVER GET MARRIED?
Celine Dion - My Heart Will Go On

WHAT SCARES YOU THE MOST?
Radja - Patah Hati

DOES ANYONE LIKE YOU?
Ungu - Laguku

IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?
Aris Ariwatan - Korban Cinta

WHAT HURTS RIGHT NOW?
WINGS & SEARCH - Pelesit Kota

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Michael Learn To Rock - You Took my Heart away


Mar 15, 2009

Flying Glider ( Part 2 )

post kali nie adelah smbungan kepada part pertama sebelum nie... entri kali nie citer pasal preparation untuk menerbangkan flying glider ktorg... leh la tgk design n gaya penerbangan serta yang pilot2 terpilih menerbangkan glider nie pada sesi ujian...

pilot2 yang terlibat...



antare gaya lemparan yang di peratiskan...

1)gaya lontar lembing



2) gaya bebas



3) gaya ala2 nyah gitu~



nie lah antare design2 nyer...

1) design cm sebijik kapal terbang..



2) design cm ala2 wau



3) design ala2 wau terbalik


4) design ntah pape ntah



5) design ala2 ikan...

klu menyelam dlm air buleh la kot...
tp...
terbang cm hampeh..

huh... dah x cm rupe kapal terbang dah... huhu..


pade akhir ujian... kapal terbang telah terhempas...
punce kejadian masih disiasat...



nasib baek seorang pilot simpanan sempat terjun...
walaupong x pakai payung terjun...
tau die pakai per??


peace~
pilot simpanan jerk...
xpyh susah2... pakai kaen sudahh~
lalala~


:Onion50:

Mar 14, 2009

Help Me..!!

Hoola korang sume.. Ulun dah letih mencari2 apakah makanan yang popular di kalangan rakyat M'sia yang berbentuk cecair.. Sebagai contoh, KICAP.. Korang semua boleh tak tolong Ulun bagi idea apa makanan yang berbentuk cecair tue..
Ciri2 makanan yang Ulun nak wat sebagai bahan ujikaji nie (mcm saintis la plak, hehe..), dah tentu berbentuk cecair.. Berbeza dengan PASTE taw.. Kalau paste, macam sos cili atau sos tomato.. Tak pown macam jem.. Taw kan..
Slagi Ulun xdapat mende yang sesuai, keje Ulun xpat siap.. Uwaaaa... So, Ulun nak mintak opinion korang.. So.. PLZ HELP ME..
Dari idea2 korang tue nanti, Ulun akan analisa semula, either ada tak toxin2 yg xbek tok kite makan.. Nanti, Ulun update korang..
Ulun dahulu kan ngan ucapan RIBUAN TERIMA KASIH!!

Mar 13, 2009

Jika Wanita Umpama Ikan.....

Hah..! Kalau la kite nie semua ikan.. Korang nak jadi ikan ape ek? Pilih..! Pilih..! Kalau perempuan la.. Law laki lak, gadis idaman korang skang cemane... Hehehe..

IKAN SALMON...


Bentuknya OK, indah, dagingnya pink muda dan enak dimakan. Tapi sayangnya mahal, soalnya masih boleh diimport. Sesuai… ada nilai, ada kualiti….
INI WANITA BERKERJAYA.....


IKAN ARWANA


Kalo yang ini kalau di aquarium memperlihatkan kesombongan dan keangkuhan kerana tau tubuhnya indah, langkahnya lemah gemalai dan memancing mata.. Nakal, melihatnya di manapun dia bergaya..... So pasti harganya mahal kalau ingin memilikinya.
INI PERAGAWATI, CELEBRITY or keatas.....


IKAN EMAS KOKI


Ini jenis ikan lumayan mahal, indah bentuknya, warnanya, dan lenggak- lenggoknya. Sayangnya hanya boleh dilihat, dikagumi, tak boleh dimakan, kerana termasuk kategori ikan hiasan.
INI BINI ORANG.....


IKAN BANDARAYA


Jenis ini murah dan selalu menempel di kaca aquarium. Kalo sudah menempel, susah sgt nk lepaskannya. Mcm gam.
INI AWEK ALIM, ANAK USTAZ nii.....


IKAN BILIS


Bentuk dan rasanya gitu- gituuu...saja... Selalu sedap dimakan kalau tidak ada sayur atau tidak ada lauk yang lain....
INI BINI SENDIRI.....




Mar 12, 2009

Kene Tag ( Part 5 )

tag dr Dinasour Buas
:Monkey37:
tau la korg nie rajin mengtag... huhu..
jgn la merajinkan aku plakk... sampai due tag sekali...
:Monkey32:

FIRST TAG

Akta:
USING ONLY ONE WORD!
Its not easy as you might think!
Copy and change the answer to suit you and pass it on.
Its really hard to only use one word answer.

[1] Where is you cell phone..?
Table


[2] Your significant other..?
Friend
:Monkey13:

[3] Your hair..?
Black


[4] Your mother..?
Loving


[5] Your father..?
Caring

[6] Your favourite place..?
Toilet
:Monkey11:

[7] Your dream last night..?
Nothing:Monkey20:

[8] Your favourite drink..?
Nescafe


[9] Your dream/goal..?
Perfect


[10] What room are you in..?
Bedroom


[11] Your hobby..?
Sleeping
:Monkey30:

[12] Your fear..?
Allah swt


[13] Where do you want to be in 6 years..?
Responsible


[14] Where were you last night..?
Room


[15] Something that you aren't..?
Perfect


[16] Muffins..?
Vanilla


[17] Wish list item..?
Cars
:Monkey19:

[18] Where you grew up..?
Selayang


[19] Last night you did..?
Watching:Monkey23:

[20] What are you wearing..?
Clothes


[21] Your TV..?
Nope


[22] Your pet(s)..?
Fish


[23] Friends..?
Life


[24] Your life..?
Colorful


[25] Your mood..?
Happy


[26] Missing someone..?
Erk?!
:Monkey35:

[27] Car..?
Mustang
:Monkey24:

[28] Something you're not wearing..?
Cap


[29] Your favourite store..?
Sport


[30] Your favourite color..?
Blue


[31] When the last time you laughed..?
Today


[32] Last time you cried..?
Forgot


[33] One place that you go to over and over..?
Home


[34] One person who emails you regularly..?
Daus


[35] One word for all this?
Mengarut~
:Monkey34:


SECOND TAG

[FIRST] please uplod pic fav korg


[SECOND] kat mana time tu..?
bilik

[THIRD] siapa yang capture..?
afiq(bukan name sebenar)

[FOURTH] kenapa suka pic ni..?
kesenian terserlah... first time dapat maen kamera laptop...hohoho...

:Monkey38:

Klik Iklan Di Bawah